MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízi Tél
December 3-ától január 6-áig ingyenes lesz a parkolás Hévíz város teljes területén, s a vendégkör sokszínûségét figyelembe véve az ünnepi program átnyúlik a pravoszláv karácsony időszakára. A Hévízi Tél rendezvénysorozata már útjára indult, s január 8-áig minden napra kínál programot. Állandó elem az adventi vásár a Festetics téren, ám nem csak itt, hanem a város több pontján is lesznek ünnepi rendezvények. December 3-án pedig megnyitja kapuit a jégpálya a fesztiválpark területén.

A Festetics téri adventi kirakodóvásárban idén kézmûvesek árusítják igényes portékáikat. Elsősorban olyan termékeket kínálnak, melyeket a helyi üzletekben nem árusítanak. A külcsínyre is adva, a város egységes pavilonokat bérelt a kereskedő számára. A korábbi „lacikonyhás” vásári jelleget mellőzte a város, hogy ezzel is vonzóbbá tegye a környékbeli vendéglátóhelyeket. Az önkormányzat azonban minden délután 14-től 18 óráig forró teával kedveskedik a látogatóknak. A mûvelődési központ a vásár szomszédságába, a Deák térre szervezi a programokat, ám mindezek mellett több intézmény kínál kikapcsolódást és a szállodák is szerveznek a nagyközönségnek szóló rendezvényeket (részletek a programajánló menüben).
Az adventi időszak újdonsága a jégpálya, mely február 28-áig kínál kikapcsolódási lehetőséget. Lesznek animációs programok, oktatók segítik a kezdőket, s természetesen korcsolyakölcsönző is üzemel a helyszínen. Nyitva tartási idő: minden nap 10-től 20 óráig.
A Hévízi Tél új eleme az egyedi díszkivilágítás is, mely egységes stílussal, a rendezett és ízléses polgári fürdőváros hangulatát tükrözi. Mindezek mellett az önkormányzat az üzlettulajdonosok közt meghirdette a „Legszebb adventi kirakat” versenyt. Ezzel is ösztönözni kívánja a kereskedőket arra, hogy a karácsonyvárás időszakára öltöztessék ünnepi díszbe a város frekventált részeit.

(Forrás: Hévízi TV)