MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hévízt elkerülve
Megyei és régiós közútfejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót a hévízi városházán. A KÖZOP program keretein belül megvalósuló projektek egyike a hévízi elkerülő út is, melynek tervét először a 90-es évek elején vetették fel.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. által koordinált beruházás csak egyike azoknak, amelyekkel a társaság megyénkben foglalkozik.
- Tervezzük a 86-os és a 76-os főút burkolatának megerősítését, ahol indokolt a csomópontok átépítését, ívkorrekciók végrehajtását, valamint kapaszkodósávok kialakítását. Nagykanizsa környékén elkerülő utakat hozunk létre, de ilyen út létesül Hévíz és Keszthely mellett is, utóbbinál a 71-es főút két szakaszos: északi, illetve északnyugati megkerülésével – mondta Rékasi Győző, a NIF Zrt. irodavezetője.
A hévízi elkerülő utat négy szakaszban alakítják ki. Az első: a 75-ös út teljes átépítésével, a második Alsópáhok- Felsőpáhok közötti területen kétszer egy sávban, a harmadik Felsőpáhok északi megkerülésével kétszer két sávval, végül Zalaköszvényestől kétszer két forgalmi sávval, ívkorrekcióval jön létre.
- A munkálatok a jövő év elején kezdődnek, először a középső szakaszok kivitelezésével, majd az első és utolsó szakasz kiépítésével. Ez egy óriási lehetőség a térség számára, hiszen 85%-ban uniós támogatással valósulnak meg ezek a fejlesztések, s csak a fennmaradó részt kell hazai forrásokból biztosítani – ismertette Rékasi Győző.
Hévíz speciális adottságainak, természeti értékeinek védelme miatt nem volt könnyû az előkészítő feladatok elvégzése, a megfelelő engedélyek beszerzése.
- A kiviteli tervek elkészültek, a kisajátítás a területen megindult, az ilyenkor szokásos régészeti feltárások pedig még a nyáron elkezdődhetnek. Birtokunkban vannak már a környezetvédelmi engedélyek is, amelyekre a védett lápterületek miatt volt szükség – mondta Czigola Károly, a NIF Zrt. projektvezetője.

(Forrás: HÉVÍZI TV)