MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hivatal kontra edzők – kosármeccsel avatták fel az új pályát
Stílusosan mérkőzéssel avatta fel a városban létesített új multifunkciós sportpályát az önkormányzat. A Semmelweis utca végén található, régi aszfaltos pálya felújítását kosárlabda mérkőzéssel ünnepelték, melyen a polgármesterei hivatal dolgozóiból verbuválódott csapat mérte össze felkészültségét és ügyességét a hévízi edzők csapatával.

A Varga Róbert, az Illyés általános iskola testnevelés tanár által vezetett meccs első kosaras gólját a hivatal csapatának sikerült hálóba juttatni, de, bár a fiúk kitartóan küzdöttek, a végső győzelem az edzők csapatáé lett.

A jó hangulatú mérkőzést megelőzően Papp Gábor polgármester szalagátvágással adta át ünnepélyesen is rendeltetésének a pályát.

Az új létesítmény Az utánpótlás sport infrastruktúra-fejlesztés, felújítás támogatását szolgáló belügyminisztériumi pályázaton való sikeres szereplés következtében jött létre, a közel 28 millió forintos beruházáshoz az önkormányzat 11 millió forintos önrészt biztosított.

A polgármester hangsúlyozta: a sportpálya a tömegsport, a szabadidős sport és az utánpótlás edzések számára egyaránt korszerû körülményeket teremt, s bízik benne, hogy a közelben lévő Bibó-gimnázium, sőt, az óvoda is gyakran használja majd. A pálya ugyanis az egészen aprók edzésére is lehetőséget ad, emellett kézi-, kosár-,röplabda és teniszedzések és mérkőzések is folyhatnak a területen.

-         Az önkormányzat folyamatosan fejleszti a városi sportlehetőségeket és az ezekhez szükséges feltételeket, így bízunk benne, hogy a közeljövőben nagyon komoly sportinfrastruktúrával rendelkezhetünk, és az utánpótlás nevelést is megnyugtatóan megoldhatjuk, és nem utolsó sorban a sportturisztika területén is komoly bevételekre számíthatunk, illetve újabb vendégköröket generálhatunk – jelezte.

A pálya nyitva tartási rendszerben mûködik, a pályázat segítségével pályagondnokot is tudnak alkalmazni, s mivel a világítás is megoldott, az esti órákban is alkalmas sportolásra.