MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hoffer Laura aranyérmes lett az ob-n!
Szenzációs hazai sikerrel zárult a Hévízen rendezett női ökölvívó magyar bajnokság. A hazaiak tehetséges bokszolója, Hoffer Laura megnyerte a juniorok viadalát az 54 kilogrammos súlycsoportban. Az első napon néhány másodperc küzdelem után kiütötte ellenfelét, Schafer Lizát, így joggal bíztak a hazai szurkolók „valami nagy sikerben”. Laura a fináléban Gajdár Alexandra ellen lépett szorítóba, s technikai KO-val múlta felül riválisát, és szerezte meg az ob aranyérmét.

- Nem számítottam rá, de nagyon reméltem, hogy sikerülni fog a legjobbnak lenni – kommentálta a történteket a hévíziek újdonsült bajnoka. - A hathónapos felkészülés meghozta a gyümölcsét, nagyon örülök az eredménynek.
 

A döntőben Hoffer Laura, látva ellenfele fizikai teljesítményét, már az elején érezte, hogy övé lesz a győzelem.
 

- Láttam a lányon, hogy nem bírja a meccset. Az edzője folytatni akarta, ő viszont feladta. Végül örülök, hogy így alakult.

 

Nézze meg galériánkat!


 

Trénere mindvégig keményen fogta Laurát, s ennek az elszánt, tudatos munkának meglett az eredménye. 
 

- Boldogok vagyunk, ő a szakosztályunk büszkesége - értékelt Fodor István edző. - A féléves folyamatos munka napi edzésekkel telt, volt, hogy háromszor is tréningeztünk, még a hétvégéken is. Most egy hét pihenés következik, majd az alapozási időszak jön: felkészülünk a következő szezonra.
 

Az eredményhirdetésen a díjakat Papp Gábor polgármester és Kepli József János alpolgármester adta át.
 

- Büszke lehet rá az egész város, hogy egy nemrégiben alakult szakosztálynak olyan versenyzője van, aki az országos bajnokságon aranyérmet tudott szerezni. A szakosztályban folyó munkáról, az ott zajló sportéletről ez mindent elmond – szögezte le boldogan Papp Gábor polgármester.
 

Hévíznek, a sporteredmény mellett, több szempontból, így a turizmust tekintve is sikeres volt a magyar bajnokság. Kepli József János alpolgármester azonban, érthetően, Laura sikerét emelte ki.
 

- Rengeteg munka van ebben az eredményben, ami túlszárnyalta az elképzeléseinket. Az első nap KO-val, a döntőben pedig technikai KO-val fölényesen nyerte a mérkőzéseit. Ez azt jelenti, hogy Laurának komoly jövője lesz a sportágban, s innentől a szakosztálynak is komoly feladata lesz az ő menedzselése és azoknak az új tehetségeknek a felkarolása, akik majd ezután érkeznek hozzánk.
 

Az elit, ifjúsági és junior kategóriában megrendezett bajnokságon összesen 44 klub 129 versenyzője lépett ringbe. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szövetség elnöke szerint jól döntöttek, amikor Hévíznek adták a rendezés jogát.

 

- Kepli József János alpolgármester úr a motorja annak, hogy Zala megyében ez a hátrányos helyzetû gyerekeket is felkaroló sportág újra teret nyert. Hévízen is alapítottak egy jó szakosztályt, ahol kitûnő szakmai munka folyik, ezért gondoltuk úgy, hogy ide ítéljük a rendezés jogát. Az pedig kuriózum, hogy egy ilyen gyönyörû üdülőváros adott otthont a viadalnak.
 

- Bár a hatvanas-hetvenes években ez a térség kiváló bokszolókat adott a sportágnak, az idők folyamán teljesen kikopott a hagyomány. Amikor megalakult a szakosztály, a Rocky-filmekhez hasonlóan terem és felszerelés nélkül, garázsokban edzettünk és régi motoros kesztyûben dolgoztunk – idézte fel a kezdeteket Kepli József János.
 

Hévíz, tette hozzá az alpolgármester, az aranyon túl is sokat nyert az ob-vel. Tárgyaltak például jövőbeni boksz-edzőtáborokról, és szóba került a város bekapcsolása a sport rehabilitáció rendszerébe.
 

Tóth András - Varga Lívia / Forrás