MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hogy egymásra is büszkék lehessünk-Nyílt nap a Hévízi Színpad Egyesületnél
A nyolcévestől a hatvannégy évesig nagyon sok hévízi és környékbeli vett részt a Hévízi Színpad Egyesület nyílt napján, melyet az egyesület vezetősége szervezett a városi könyvtárban.

A nyílt nap célja részben az egyesület létrejöttének, céljainak megismertetése volt, ám a szervezők komoly, tartalmas lehetőségeket is kínáltak az összejövetelen az érdeklődők számára.

Számos induló szakkörről adott hírt a megjelenteknek Molnár Szilárd és Papp Gáborné. Színjátszó kör, média klub, női torna, modern tánc, életmentő klub, életmód klub, természetgyógyász klub, és még sorolhatnánk a lehetőségeket, melyekkel a hévízieket szeretnék érdekes, izgalmas programokkal ellátni.

-         A színpad elnevezés jelképesen azt jelenti, teret adunk mindenki számára, hogy nálunk megtalálja az érdeklődési körének megfelelő foglalkozást, ahol szabadidejét tartalmasan eltölti, ahol esetleg életre szóló barátságok, kapcsolatok szövődhetnek és nem utolsó sorban ismeretekkel gazdagodhat. Mint a színjátszó kör vezetője elmondta, a társulat produkcióival szeretne a hévízi kulturális életben rendszeresen megmutatkozni, erre már az adventi időszakban sor is kerül – emelte ki Molnár Szilárd.

Halász Gábor köszöntőjében jelezte az érdeklődők számára: ez csak egy paletta, amelyet most itt felmutatnak, a kör bővíthető, hiszen számos olyan szakember lakik Hévízen, aki tudását átadhatná és az egyesület keretein belül tevékenységével gazdagíthatná a kínálatot.

Akinek kedve volt, már a nyílt napon jelentkezhetett bármelyik klubba. A lehetőséggel nagyon sokan éltek, sőt, a színjátszás annyi érdeklődőt vonzott, hogy már most biztos, hogy a „nebulókat” három korcsoportban kezdhetik a színi élet rejtelmeibe bevezetni. Míg a színjátszók legifjabb tagja mindössze 8 esztendős, a média klub egyik jelentkezője a 64. életévét is betöltötte.

Papp Gáborné elmondta: a klubok látogatása díjmentes mindenki számára.

-         A klubok, szakkörök vezetését az esetek nagy százalékában társadalmi munkában végezzük. Aktív alapító tagságunk elkötelezett abban, hogy a mindenki számára tapasztalható, a kulturális életben bekövetkezett színvonalbeli változást megtámogassa a helyi lakosság igényeihez igazodó megfelelő szabadidő eltöltési programokkal – mutatott rá.

-         Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptunk ezen a találkozón –fûzte hozzá Papp Gáborné. – Én magam szívből örültem, hogy ilyen sokan eljöttek a nyílt napra, és, hogy a lehetőség nemcsak a fiatalokat csábította. Azt is örömmel vettem, hogy a résztvevők többsége üdvözölte a lehetőséget, azt, hogy lesznek, lehetnek olyan találkozások, amelyek kicsit közelebb hoznak egymáshoz mindannyiunkat, ahol szórakozva, kötetlenül, de mégis tanulhatunk. Mi, szervezők pedig nagyon bízunk abban, hogy egy-egy rendezvény, program keretében klubtagjaink munkáját többen is megismerhetik, esetleg ötleteikkel hozzájárulhatnak a klubok, szakkörök sikeresebb mûködéséhez. Akár egy színdarab, akár egy táncos produkció, akár egy dal eléneklése során bemutathatjuk, amit elsajátíthattunk, ami nekünk, rólunk szól, ami minket, Hévízen élőket összefoghat és egymásra büszkévé tehet.

 

A találkozón elhangzott: tervezik további toborzó rendezvények megtartását, és aki nem tudott ott lenni a nyílt napon, bővebb információt olvashat az egyesület honlapján, a www.hevizszinpad.hu oldalon.