MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hong Kong-i konferencián jártak
A hévízi Bibó Gimnázium négy diákja tagja volt annak a delegációnak, amely hazánkat képviselte a Hong Kong-i Környezetvédelmi Konferencián. Odakint angolul kellett előadást tartaniuk, amelyet komoly szakmai felkészítés előzött meg.

- Egy téli napon keresett meg bennünket Holló János környezetvédelmi mérnök azzal, hogy szeretné ha térségünkben kialakulna egy szélesebb körû környezetvédelmi együttmûködés. A szakemberrel kialakult kapcsolat egyike eredménye volt a Föld napi rendezvényünk, ahol egy víztisztító berendezéssel ismerkedhettek meg diákjaink. A későbbiekben esett szó arról, hogy a nemzetközi konferenciára is elutazhatna egy diákunk. Más intézmények visszalépése miatt végül négy tanulónk: Csák Zsolt, Edvi Zoltán, Szörényi Tamás és Vincze Martin kapott lehetőséget az utazásra. Kiválasztásuknak két fő szempontja volt: a szakterület iránti érdeklődés és az angol nyelv megfelelő szintû ismerete - mondta Batha Kálmánné igazgató.
- Előadásokat tartottunk, illetve hallgattunk. Előzetesen méréseket végeztünk, adatokat gyûjtöttünk, képeket készítettünk, és a prezentációt egy videófelvétellel is kiegészítettük – mondta Holló János, a négy fiú mentora.
A diákok a Kis-Balatonról mint élőhelyről tartottak egy 15 perces bemutatót. Kedvező volt a fogadtatás, hiszen egy olyan víztisztítási rendszer mûködéséről számoltak be, amelyet Magyarországon kívül a világon még egy országban, Dániában alkalmaznak.
A percre pontosan maghatározott program mellett maradt idejük a környék feltérképezésére is. Láthatták, hogy odakint komolyan törekednek a környezet megóvására. Ez a tudatos viselkedés a dohányzás visszaszorításától a szelektív hulladékgyûjtés alkalmazásán át szinte az élet minden területén tetten érhető. Azt, hogy az egykori brit gyarmaton valóban összhangban élnek a környezettel, a fiúk is tapasztalták:
- Elgondolkodtató, hogy Hong Kong területének mindössze 30 %-át építették be. A fennmaradó 70 % érintetlen, óvják, őrzik a természeti kincseiket. Ha valakiben felmerülne a kérdés, hogy ilyen gazdasági fejlettség és turistaforgalom mellett hogyan sikerül mindezt elérniük, nagyon egyszerû válasz. Az ott egy teljesen más világ. A múlt emlékei, annak öröksége érték, amelyre vigyázniuk kell és ezt meg is teszik – mondták.

(Forrás: Hévíz Tv)