MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Horgas Eszter fuvolajátéka a Hévízi Tószínpadon
Horgas Eszter Carmen címû fuvolajátéka koronázza meg idén a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. által szervezett, „Nyári Zenei Napok Hévízfürdőn” elnevezésû rendezvénysorozatot. Az augusztus 19-i program különlegességeként az előadást több kiváló zenész mellett nyolc táncos is kíséri, és egy nagyszabású, látványos lézershow is elkápráztatja majd a nézőket.

A Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. által szervezett nyári koncertsorozat elérkezett idei legjelentősebb állomásához. Az augusztus 19-i záró koncert fellépője Horgas Eszter fuvolamûvésznő, aki Carmen címû fuvolajátékát adja elő. Az előadásban, amelyet nyolc táncos kísér, olyan neves mûvészek mûködnek közre, mint Cseke Gábor (zongora), Hárs Viktor (basszus), Gyenge Lajos (dob), Lantos Zoltán (hegedû), valamint Dajka Krisztián (gitár). A régió egyik legfontosabb zenei eseményét idén nyáron is nagyszabású, látványos lézershow kíséri majd a Hévízi Tószínpadon. A speciálisan programozott fényeffektusok, a klasszikus zene és a varázslatos helyszín páratlan kombinációját élvezhetik az odalátogatók.

Horgas Eszter Al Di Meola világhírû gitármûvésszel közösen dolgozta át Bizet Carmen címû operáját. Az átdolgozott zenemû – a mûvésznő szavaival élve - a mában játszódik, a mának szól. Ennek köszönhetően az emberek könnyen tudnak vele azonosulni, így nemcsak itthon, de külföldön is óriási sikereket ért el. Mindezek eredményeként tavaly megszületett a mû folytatása is, „Ő és Carmen” címmel.

Horgas Eszter a Liszt Ferenc Zenemûvészeti Főiskolán szerzett diplomát, majd olyan zenekarok közremûködésével szólaltatott meg versenymûveket, mint a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Budapesti Vonósok, az Amadinda Ütőegyüttes, a MÁV Szimfónikus Zenekar. Az elmúlt évek során olyan kiváló mûvészek voltak partnerei - a teljesség igénye nélkül - mint Al Di Meola, Maurice Andree, Jean-Pierre Rampal, Mstislav Rostropovich, Kocsis Zoltán, Perényi Miklós, Rolla János, Lukács Ervin, Konrád György, vagy a Bartók Vonósnégyes.

Horgas Eszter koncertjének időpontja: 2009. augusztus 19. 20:30
A koncert helyszíne: Tószínpad (Dr. Schulhof Vilmos sétány 1.)
A jegy ára: 2000 Ft.

(Forrás: Privy Council)