MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Horvát delegáció Hévízen
A horvátországi Èazma városának delegációját fogadták Hévízen az önkormányzat képviselő-testületének tagjai, valamint a kistérség polgármesterei. A találkozón elsősorban a már meglévő kapcsolatok továbbfejlesztésének lehetőségeiről esett szó, de alkalom nyílt egymás kultúrájának, értékeinek megismerésére is.

Èazma Bjelovar-Bilogora megye egyik városa, harminchat település közigazgatási székhelye. A hozzá tartozó terület kilencezer lakosa elsősorban a mezőgazdaságból él, de mindennapjaikban fontos szerep jut a turizmusnak is. Így ez akár egy újabb kapcsolódási pontot jelenthet Hévíz és Èazma között.
- Tavaly volt itt először egy küldöttség Èazmából, s most szeretnénk tovább bővíteni kapcsolatainkat a várossal és környékével. Ez a kis horvát település - Hévízhez hasonlóan - térségi központ szerepkört is betölt, így gondolkodunk azon, milyen uniós forrásokra tudnánk közösen pályázni. Ez úgy gondolom mindannyiunk közös érdeke. A pályázatok mellett hasznos lehet a gyermekeink számára is, ha cserekapcsolat formájában egy másik kultúrát ismerhetnek meg – vélekedett Vértes Árpád polgármester.
- Először járok Hévízen, s amit látok, nagyon tetszik. Érdekesnek találom, hogy ezen a viszonylag kis lélekszámú településen, mennyire fejlett az idegenforgalom. A turizmus egy olyan területe Èazmának, amelyet fejlesztenünk kell, s szeretnénk e téren is tapasztalatokat gyûjteni Hévízen – mondta a város polgármestere Dinko Pirak.
- Nem ez az első kapcsolatunk Magyarországgal, hiszen Somogy megyével mind gazdasági, mind idegenforgalmi szempontból évek óta eredményes az együttmûködésünk. Hévízi tárgyalásaink során minden olyan területet szeretnénk felkutatni, amely megalapozhatja az együttmûködést a két város és a két régió között – mondta Miroslav Èaèija, Bjelovar-Bilogora főispánja.

(Forrás: HÉVÍZI TV)