MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Hungarikum Fesztivál - Magyarország jó hírét is öregbítve
A Hévízi Hungarikum Fesztivál kultúra és termékek tekintetében olyan egyedi seregszemle, turisztikai attrakció lesz, mely nem csak a fürdőváros, hanem Magyarország hírét is öregbíti.

- Lényegesnek tartjuk, hogy a különleges magyar termékeket be tudjuk mutatni, erre kiváló alkalmat, lehetőséget kínál a Hungaricum Fesztivál. A húsvét előtti és az ünnepi időszakban ugyanis rengeteg lesz a turista a városban - mondta elöljáróban Papp Gábor polgármester. - Tudjuk, a külföldieket érdeklik a magyar termékek, programok, hagyományok, de tisztában vagyunk azzal is, hogy csak minőséget nyújtva érhetünk el sikert. Már a hévízi termelői piacot is e szándékkal indítottuk, s időközben kiderült, hogy a programok tekintetében is elengedhetetlenek a kuriózumok. A felelősségünk nagy, hiszen Hévízen a világ minden részéről (Németország, Kína, Oroszország, stb.) tömegével fordulnak meg turisták, így hazánk értékeiről kapnak képet, amit széles körben adnak tovább. Hozzá kell tennem, hogy mindez nem csupán a Hungaricum Fesztiválra, hanem Hévíz minden egyes programjára maximálisan igaz.

Papp Gábor hangsúlyozta: az eddigi tapasztalatok alapján a hat napos programon, annak egy-egy rendezvényén több ezer ember vesz majd részt. Számítanak a szállóvendégekre (a hotelek, panziók foglaltsága teljes lesz), s persze várják a lakosságot, s mindenkit, aki kíváncsi a Hévíz által nyújtott hungarikumokra.

Halász Gábor, a Gróf I. Festetics György Mûvelődési Központ igazgatója azt mondja: már maga a hévízi gyógytó is igazi hungarikum, amire egyedi kulturális és kézmûves programsorozatot lehet építeni.

- E gondolatból származik az ötlet. Hozzárendelve, egyfajta csokorba szedve a magyar (élő)zenét - melyben szintén birodalom vagyunk -, a gasztronómiát, népmûvészetet, kézmûvességet, azt hiszem, egyedit tudunk nyújtani az érdeklődőknek - fogalmazott, hozzátéve: mivel a szálláshelyekre nem csak felnőttek, kúrára érkező vendégek érkeznek, hanem pihenni vágyó kisgyermekes családok is, a rendezvények tekintetében minden korosztályra gondoltak. - A koncertek között igazi kuriózumok szerepelnek (a teljesség igénye nélkül fellép a Száztagú Cigányzenekar, Szirtes Edina és a Fabula Rasa, a Muzsikás Együttes, Nyári Elek és Népi Zenekara, Lajkó Félix, Szekeres Adrienn és Zenekara, Szélkiáltó együttes), de bemutatkoznak a helyi és környékbeli csoportok. Színesíti a rendezvényt puli találkozó is. A fesztivál napjai egyébként tematikusak lesznek, ünnep előtt visszafogott programokra kerül sor, majd következik a húsvéti vigadalom. Úgy gondolom, a zene területén is számos különlegességet, színvonalas koncerteket nyújtunk. Bebizonyosodott, hogy a turizmusra lehetés kell is építeni, a programokkal pedig nem állhat le a város. nem árulok el titkot: a Hungarikum Fesztivállal is szeretnénk hagyományt teremteni.

 

Forrás: Zalai Hírlap, Sámel József