MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Idén is támogatják a gyermekétkeztetést – az áprilisi ülés döntései
- A jogszabályoknak megfelelően kifejezett és visszavonhatatlan döntést hoz a hévízi önkormányzat arról, hogy csatlakozni kíván az Emberi Erőforrások Minisztériuma által indított, a gyermekszegénység elleni program keretében lebonyolításra kerülő nyári gyermekétkeztetésről szóló pályázathoz – ezt szögezi le az a határozat, melyet április 30-i soros ülésén fogadott el a képviselő-testület.

Hévíz már évek óta részt vesz a gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek nyári étkeztetésének támogatásában, ezt a szándékát erősítette meg most a képviselő-testület. Miután azonban változtak az ezzel kapcsolatos jogszabályok, a városnak pályáznia kell a támogatásban történő részvételhez, illetve az ehhez szükséges vállalásokat is meg kellett fogalmaznia.

 

A pályázatnak megfelelően a települési önkormányzatok a támogatás leigénylést követően vállalják, hogy legalább 43, legfeljebb 53 napon keresztül napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek részére. A nyári gyermekétkeztetés 2015. június 16.-tól augusztus 28. közötti időtartamban kerül lebonyolításra.

 

A sikeresen pályázó települések a tavalyihoz képest megemelt költségekkel idén legalább az általuk megigényelt támogatás 34%-át megkapják. Az igényelhető támogatás egy rászoruló gyermekre jutó napi összege a tavalyival egyezően 440 forint.

Hévíz önkormányzata a 2015. évi költségvetésében 700 000 forintot különített el a szociális nyári gyermekétkeztetésre, melyből 455 000 forint az állami támogatás.

 

Módosította a testület a települési támogatásról szóló rendeletét is a gyógyszertámogatás folyósítására vonatozóan. Eszerint a gyógyszertámogatást időarányosan két részletben folyósítják a jogosultak részére: az első részlet folyósítása a támogatás megállapítását követő 15 napon belül, a második részlet az első támogatásrész folyósítását követő 6. hónap 15. napjáig kerül az érintettekhez.

Változás következett be a helyi kitüntető címekről és díjakról szóló rendeletben is: a Hévíz Idegenforgalmáért díj elnevezése a jövőben Hévíz Város Turizmusáért díj lesz. A fogalom az indoklás szerint összhangban van a város marketing irányelveivel, és szélesebb körben fedi le a turizmusban dolgozókat.

Az ülésen több egyesület, szervezet első negyedéves elszámolását tekintették át és fogadták el a képviselők. Mindezek mellett tájékoztatót hallgattak meg és fogadtak el a város közrendjének és közbiztonságának helyzetéről.

Ebben többek között elhangzott: a város elmúlt évi 1,4 millió forintos támogatásának köszönhetően sikerült felújítani a rendőrség épületének nagy részét, mely a helyi rendőrség tárgyi feltételeinek javításában komoly előrelépés volt. Az önkormányzat 4,5 millió forintot ajánlott fel ez évre a Hévízi Rendőrőrs számára, melyből az évben nagy számban keletkezett túlmunkát tudják finanszírozni.

Összességében a tájékoztató leszögezi: a hévízi őrs központi és helyi feladatait az elmúlt évben megfelelő szinten hajtotta végre, a magas színvonalú és kiegyensúlyozott együttmûködés a hévízi és a környékbeli önkormányzatokkal 2015-benis fontos feladat, ahogyan a közterületek rendjének védelme is, kiemelten a gyalogos és kerékpáros rendőri járőrszolgálat erősítésével.