MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„Időközi választás” Hévízen – indul a Hévízi Vakáció
Október elején senki nem gondolta, hogy alig fél évvel az önkormányzati választások után újabb választásra kerül sor Hévízen.

Sietünk leszögezni: Papp Gábor polgármester mindössze egyetlen napra adja át polgármesteri székét, méghozzá annak a diákpolgármesternek, aki a június 9-től induló Legyél Te a Polgármester Hévízen! elnevezésû program győztesekén polgármesterré választatik.

Minderről, valamint a Hévízi Vakáció elnevezésû fesztiválról sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor polgármester, Halász Gábor, a Festetics Mûvelődési Központ igazgatója és Fisli István önkormányzati képviselő, az oktatási bizottság elnöke.

A könyvtárban tartott tájékoztatón Halász Gábor elmondta: a Hévízi Vakáció egy héten át szórakoztatja igen színes, sokrétû programsorral a közönséget a Tófürdő és a Deák tér területén.

A rendezvény országosan is az első ilyen jellegû program, hiszen a nyári szünet alaphangulatát megadni hivatott többnapos fesztivált még nem rendeztek sehol.

A Hévízi Vakáció kiemelt, és országos viszonylatban szintén egyedülálló programeleme a „Legyél Te a Polgármester Hévízen!” címet viselő kampány, melynek során olyan diákpolgármestert választhatnak Hévíz fiataljai, aki valóban végigvihet majd egy egész napot polgármesterként a városban, akinek a keze alá fog dolgozni egy teljes napig a polgármesteri hivatal. A diákpolgármestert június 16-án a Deák téren erre a célra felállított „szavazóhelyiségben” választják meg – a címért bármely 10 és 16 év közötti fiatal indulhat, aki vagy Hévízen állandó lakcímmel rendelkezik, vagy hévízi oktatási intézményben tanul.

A polgármester június 20-án veszi át egy napra a város kulcsát Papp Gábor polgármestertől, az új városvezető számára erre a napra a polgármesteri kabinet szoros programot állít össze. Papp Gábor polgármester ezen a napon átmenetileg alpolgármesterként tevékenykedik.

  • A játékot mindenki szereti, azt még inkább, melynek tétje is van – a diákpolgármester választás tétje pedig komoly, s bízunk benne, hogy a jelentkezők is komolyan, ugyanakkor kellő vidámsággal viszik végig ezt a programelemet – mondta Papp Gábor polgármester.

Hozzátette: a Hévízi Vakáció fesztivállal a szervezők szeretnék megmutatni és bebizonyítani azt is, hogy Hévízen az egymástól távol lévő korosztályoknak is tudnak megfelelő programokat biztosítani, melyek jól megférnek egymás mellett és után a város helyi és turisztikai programkínálatában.

A diákönkormányzatiság fontos elemére, a diákság aktivitásának elérésére és megtartására mutatott rá Fisli István. Az oktatási bizottság elnöke hangsúlyozta: a programok lehetőséget adnak a helyi és környékbeli fiatalok nagy létszámú bevonására, különös tekintettel a diákpolgármester választásra, mely lehetővé teszi, hogy a diákok közelebbről is láthassák és megtapasztalhassák a demokrácia mûködését, megismerkedhessenek azok lényeges elemeivel.

A Hévízi Vakáció részletes programjairól programajánlónkból tájkozódhatnak.