MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ifjúsági szálláshely létesül Reziben
A település önkormányzata és a aktív települési lakosok összefogásából létrejött a Várbarátok Köre Egyesület azt tûzte ki céljául, hogy az 1800-as években épült jelenleg lakatlan, romos állapotban lévő plébánia hivatal épületét felújítja, és turistaházzá alakítja.

A program megvalósítására támogatási kérelmet nyújtott be, az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program turisztikai tevékenységek ösztönzése jogcímre, mely kérelemnek az MVH Irányító Hatósága helyt adott. Közel 52 millió Ft-tal támogatja a kezdeményezést, így lehetőség nyílik a fenti cél megvalósulására.
A jelenleg lakatlan, mûszaki állapotában leromlott plébániahivatal épülete a felújítást követően 30 fő, elsősorban gyermek és ifjúsági korosztályú, a bakancsos, illetve a szelíd turizmus iránt érdeklődést mutató rétegnek biztosít majd üdülési lehetőséget.
Ezzel bővül a település turisztikai kínálata, lehetőség adódik a település – a térség – kedvező turisztikai és történelmi értékeinek feltárására, és megnyitására a nagyközönség számára is.
A Hévízi kistérségben más településekhez képest Rezi településen nincs közösségi szálláshely. Néhány magánszálláshelyet leszámítva jelentéktelen a településen töltött vendégéjszakák száma. A létesülő szálláshelyen ifjúsági, illetve szelíd turizmus iránt érdeklődőknek jó adottságokkal rendelkezik a település.
A Rezi plébánia hivatal épülete és hangulatos nagy kertje természet közeli programok, kalandtúrák, stb. kézmûves- és alkotótáborok táborok szervezésével, szabadidős sport szolgáltatásokkal (íjászat, lovaglás) kiválóan alkalmas lehetőség a nyaraltatásra és sátortáborozásra.
A beruházás új lendületet adhat a település fejlődésének, beindulhatnak olyan folyamatok, amely több családnak is pozitív változást hozhat a mindennapjaiban.
További információ:
• Tafota Istvánné, elnök - Rezi Várbarátok Köre Egyesület 30/648-8764
• Helyi Vidékfejlesztési Iroda - Hévíz 30/754-0429, hevizi@vkszi.hu

(Forrás: Helyi Vidékfejlesztési Iroda)