MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

III. Hévízi Derby
Díjlovaglók és díjugratók, valamint népes közönség követte a kétnapos Hévízi Derby eseményeit. A versenyre, mely a megyei bajnokság egyik minősítő fordulója is volt nemcsak a megyéből, hanem az ország távolabbi pontjairól is neveztek.

- A két nap során összesen százhuszonhat startot regisztráltunk ebből nyolc-tíz helyi versenyző volt. Sokat dolgoztunk azért, hogy elindulhasson ez a verseny, melyet idén új helyszínen, a kórház volt kertészetének területén rendeztünk. A pályán már két hete komoly előkészítő munka folyt, hiszen át kellett alakítanunk, s alkalmassá kellett tennünk a verseny számára – ismertette az előzményeket Hollé László szervező.
A derby első napján a díjlovasok, a második napon pedig a díjugratók versenyeztek, akiknek értékelésénél a versenybíróság különböző szabályokat alkalmazott.
- A díjlovaglás az idomítottság értékmérője, melynél a feladatok végrehajtásán kívül a pontosságot, a precizitást és a ló reagálását is figyeljük. Természetesen a díjugratásnál is fontos a ló és lovasának stílusa, de ezek mellett az akadályverő-hibákat is nézzük, s ha kell egyszerû összevetéssel dől el, ki nyeri meg a versenyszámot – sorolta a főbb szempontokat Nagy Lajos a versenybíróság elnöke.
A derbyn először a legifjabbak, majd a rutinosabb versenyzők vehették birtokba a pályát. Az egyes kategóriák között egész csapat ember vonult a pályára, hogy a terepet rendbe tegyék és az előírásoknak megfelelően helyezzék el az akadályokat.
- Ez egy speciális versenyszám, amelynél a hagyományos díjugrató, valamint a terepakadályok együtt jelennek meg. Korlátsorok, gomba, valamint vizes akadály nehezíti a lovak és a lovasok dolgát. A feladat végrehajtását előbb a terepakadályokkal kezdik, a kinti terepen folytatják és végül bent zárják a versenyzők, de ettől lesz látványos és a közönség számára igazán élvezetes ez a versenyszám – mondta Kiss István pályaépítő.
A pálya jónéhány lovasnak feladta a leckét. A lovak engedetlensége vagy a lovas pálcahasználata, hibája miatt többeknél megszólalt a csengő, mely jelezte, hogy számukra véget ért a verseny.
A derbyn végül az első helyezést a hévízi Hollé Lilla szerezte meg Jazz nevû lovával. A díjátadó után az ilyenkor szokásos tiszteletkör is őt illette meg.
- Nagyon jó érzés az, hogy győztem, különösen az itthoni közönség előtt. Nem sokat lovagoltam Jazzt a verseny előtt, de tudtam, hogy hogyan kell vele bánni. Viszonylag az utolsók között indultam, láttam hányan kiestek, de ez nem riasztott meg. Arra gondoltam, hogy egy lassú hibátlan lovaglással az elsők között lehetek – mondta a derby győztese, Hollé Lilla.

(Forrás: HÉVÍZI TV)