MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Indul az országos férfi sakkbajnokság Hévízen

A férfiak 2,5 millió, a nők pedig 1,5 millió forint összdíjazású viadalon ülnek asztalhoz az országos sakkbajnokságon. Előbbiek szerdától Hévízen, utóbbiak december 3-tól Kisvárdán mérik össze tudásukat.

 Az ob-k keddi, budapesti sajtótájékoztatóján Seszták Miklós, a Magyar Sakkszövetség elnöke hangsúlyozta, minden verseny fontos, de a sakkolimpiát követő országos bajnokságnak különleges pikantériája van. Hozzátette: a nőknél szinte a teljes élmezőny asztalhoz ül majd - Hoang Thanh Trang kivételével -, míg a férfiaknál lesznek ugyan hiányzók, de a sakkolimpián szerepelt Berkes Ferenc és a címvédő Erdős Viktor indul.

Az országos bajnokság meghívásos, a férfiaknál és a nőknél is tíz-tíz versenyző ül asztalhoz, köztük az idei legjobb 20 éven aluli játékos.

A sajtótájékoztatón részt vett a két rendezőváros polgármestere, Papp Gábor (Hévíz), valamint Leleszi Tibor (Kisvárda). Előbbi hangoztatta, örül annak, hogy Hévíz ismét rangos sakkeseménynek adhat otthon, s reméli, nem utoljára. Leleszi Tibor elmondta, Kisvárda korábban komoly sakkhagyománnyal rendelkezett, a verseny megrendezésével ezt szeretnék feléleszteni.

A tájékoztatón az országos bajnokság szimbolikus megnyitójaként a két polgármester játszott egy partit.

Forrás: MTI

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

sakk sport