MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ingatlanpiaci helyzetkép
A világot átható gazdasági válság az ingatlanpiacot sem hagyta érintetlenül. Hévízen is megváltoztak az eladási és a vételi szokások. Hiteleiket törlesztendő sokan megválnak lakásaiktól, házaiktól, míg mások pénzük biztos befektetését remélik egy vásárlástól. Hévízen nem ritka, hogy nyolcvanmilliós vagy annál nagyobb értékû ingatlanok után érdeklődnek a közvetítőknél.

-Nagyon meglepő, hogy amióta begyûrûzött a válság egyre többen néznek be hozzánk azért, hogy nagy alapterületû és nagy értékû házat keressenek. Kelendőek az apartmanok is, de szinte kivétel nélkül mindig szerepel a vevők szempontjai között, hogy a lehető legközelebb legyenek a tóhoz. A tulajdonosokat pedig általában hiteleik törlesztése kényszeríti az értékesítésre – így jellemezte a piaci viszonyokat Dr. Széll Irén ügyvéd, ingatlanközvetítő.
-Mi már régóta szerettünk volna családi házba költözni ezért döntöttünk úgy, hogy eladjuk a keszthelyi lakásunkat és a vételárával reméljük, a hitelünktől is megszabadulunk. Nagyon sokat költöttünk rá. Sajnos, biztos vagyok benne, hogy áron alul tudjuk csak eladni, s nem hozza vissza azt az összeget, amibe nekünk a felújítása került– mondta Valóné Bujtor Zsuzsanna.
Néha előfordul, hogy az eladók irreálisan magas árat állapítanak meg, s bár az érdeklődők sorra otthagyják őket, akkor sem engednek ebből.
-Véleményem szerint az a magyarázata ennek, hogy a négy, öt vagy éppen tíz éve készült ingatlanok az első értékesítésükkor nem a valós árukon keltek el. Van olyan kliensem, aki egy amerikai konyhás, első emeleti 41 m2-es apartmanért 16 millió forintot szeretne kapni, s dokumentumokkal tudja igazolni, hogy neki annak idején 15 millió forintot kellett érte fizetnie – mondta Dr. Széll Irén, majd így folytatta: - Annak, aki most eladna, azt javasolom, hogy vagy csak egy ingatlanközvetítőt kérjen meg vagy mindenütt ugyanakkora értéket jelöljön meg, mert a különböző árak sokszor káoszt eredményeznek. A vásárlásnál szerintem az egyik fő szempont: az ingatlan frekventált fekvése, valamint az, hogy a település biztonságos részén legyen - bár ez Hévízen sehol sem jelent problémát.

(Forrás: HÉVÍZI TV)