MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Irodalmi díj Kemény Istvánnak
Kemény István József Attila-díjas író, költő vehette át az idei évben a Hévíz Irodalmi Díjat, melyet az önkormányzat alapított a város kulturális kiadványában, a Hévíz folyóiratban megjelenő legértékesebb alkotásokat és alkotóikat elismerve.

Kemény János a Zrínyi Miklós és az üvegplafon címû esszéjével nyerhette le a díjat; a mû a 17. századi hőst helyezi jelenkori környezetbe, sorsa egyszerre a mi karikatúránk és az ő tragédiája – minderről a díjátadó ünnepségen beszélt Szálinger Balázs, a folyóirat főszerkesztője.

Az elismerést átadó Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: a Hévíz folyóiratot az önkormányzat örökségként vette át, annak értékeit megtartva ugyan, ám megújítva, Szálinger Balázs és Cserna-Szabó András főszerkesztésében adják ki.

Ma már a Kárpát-medence egyik legolvasottabb, legismertebb mûvészeti lapja, hazai, budapesti bemutatóit pedig minden alkalommal óriási érdeklődés övezi.

A díjátadón az Új Színpad Egyesület tagjai léptek fel, mûsorukban válogatást adva a folyóirat eddig megjelent verseiből, prózáiból.