MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ismét Zöld Nap
Harmadszor is megtartotta Környezetvédelmi Zöld Napját a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület. A szemétszedő akcióba ezúttal ötszáz embert sikerült bevonni, köztük sok általános és középiskolás diákot. A belváros ezúttal is rendezett volt, s ahogy számítani lehetett rá, kevés hulladékot kellett bezsákolni. A korábbi évekkel ellentétben most a város peremén sem találtak komolyabb méretû illegális lerakót a teherautókkal útnak induló csoportok.

A szervezők- a GAMESZ-szal egyeztetve - idén is felosztották a város területét, így párhuzamosan láttak munkához a kisebb-nagyobb létszámú társaságok. A belváros közterületeit végigjáró gyerekeknél a szemléletformálás és a környezettudatos nevelés érdekében van jelentősége a részvételnek. A Hévízgyógyfürdő Kht. és a Danubius szállodák munkatársai az egymással szomszédos kiserdő területén dolgoztak. A zöldövezetben nem tettek kárt a sétálók, alig akad eldobált hulladék. Így a dolgozók a letört ágaktól, korhadt fadaraboktól tisztították meg a területet. Az irodai munkák után jól esett néhány óra a szabadlevegőn: – Meg is beszéltük a kollégákkal, hogy a jövőben erre járunk munkába – mondta nevetve Dr. Varga László, a Danubius marketing igazgatója, az egyesület elnökségi tagja.
Úgy tûnik az előző évek akciói megtették jótékony hatásukat, hiszen a város peremének erdőst részein is lényegesen kevesebb vadlerakót találtak a hulladékgyûjtők. A javulás szemmel látható, mégsem lehetünk teljesen elégedettek. Az egregyi településrész felett dolgozó csapat a fás területekről egy óra alatt összehordott egy jókora kupac kidobott holmit. A háztartási lim-lom mellett még benzines kannákat is találtak. A csapatok gyorsan dolgoztak, így délre mindenki végzett is a számára kijelölt területen. Ekkor a Zrínyi utcai játszótéren találkoztak ismét a Zöld Nap résztvevői. A tavalyi forgatókönyvet megismételve, a Városvédő Egyesület ajándékaként ismét egy fát ültettek el a közterületen. A városvédők harmincezer forintot áldoztak arra, hogy szépítsék a játszóteret, s az új ezüsthársfa mellett több díszcserjét is kiültettek a közterületre.

(Forrás: HÉVÍZI TV)