MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Ivókút adja a kénes vizet
Mától nem csupán a gyógyfürdő területén, de a belvárosban is hozzáférhetővé válik a hévízi gyógyvíz, mégpedig ivókúrára alkalmazhatóan, miután a Rózsakert épületében átadták a város első nyilvános ivókútját.

Az ünnepélyes átadáson Papp Gábor polgármester elmondta: a belváros rehabilitáció részeként alakították ki a Rózsakert étterem épületében az ivókutat, mely a híres, gyógyhatású hévízi kénes vízzel szolgálja ki a betérőket. Az ivókút minden nap reggel 7-től este 7 óráig tart nyitva, az épületben lehetőség van arra, hogy – ahogyan ez a régi időben is szokás volt – a vendégek leülve, beszélgetve kortyolgassák a gyógyító vizet.

Hogy milyen jótékony hatással bír szervezetünkre a hévízi gyógyvíz ivókúrás fogyasztása, arról dr. Mádó Zsuzsanna, a hévízi gyógykórház orvos-igazgatója beszélt. Elmondta: az ivókúra a gyógyszeres kezeléseknél hatékonyabb módszer, mely akkor fejti ki igazán hatását, ha a vízből két-három héten keresztül naponta legfeljebb egy litert kortyolgatnak el. E kénes víz sikerrel alkalmazható a bélmûködés és a gyomorsav-képződés fokozására, vagyis hatékony gyógymódot jelent idült bélgyulladás, székrekedés vagy aranyér esetén a gyomor-bélrendszer mûködésének szabályozásán keresztül. Elősegíti a krónikus epebántalmak enyhülését és kezelését, segít megelőzni a vesekőképződést, hatékonyan támogat a légúti hurutok gyógyításában. Nem mindenkinek ajánlott azonban a fogyasztása, így azoknak, azoknak, akik heveny máj- és epeút-gyulladásban, valamint fokozott pajzsmirigymûködésben szenvednek, nem ajánlott! (Minderről a betérőt tájékoztató táblákon is informálják.)
Az orvos-igazgató hozzátette: e víz nem palackozható, mivel a benne található – egyébként kis mennyiségû - radon 3-4 nap alatt elbomlik.