MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Játszva tanulnak
Hagyományos „Föld heti” rendezvényének részeként interaktív tárlattal várja a Bibó Gimnázium az intézmény diákjait és a környék tanulóit. A kiállított tárgyak segítségével különböző fizikai jelenségeket tanulmányozhatnak a gyerekek, s rácsodálkozhatnak egy-egy korábban már látott, ám nem használt eszközre.

- Ezt a kiállítási anyagot egyik kolléganőm fedezte fel Marcaliban, s úgy gondoltuk, jó lenne, ha a diákjaink is láthatnák. Tematikájában is illeszkedik iskolánk tanrendjébe, hiszen részt veszünk a TÁMOP programban, melyhez kapcsolódva minden tanévben tartanunk kell egy úgynevezett tematikus hetet. Mi ezeket a napokat bolygónknak, a Földnek szenteljük – ismertette az előzményeket Nagy Boldizsár, a Bibó Gimnázium igazgatója: - A kiállításon sok olyan eszközzel találkozhatnak a gyerekek, amelyeket eddig nem ismertek. Legtöbbjük szinte fillérekből elkészíthető, mégis nagyon sok ötlet van bennük, így lekötik a diákokat – tette hozzá az igazgató.
A kiállításon résztvevők meglökhették a Foucault ingát, lőhettek egy légágyúval. Többen az ördöglakatok titkának megfejtésével próbálkoztak.
-Már percek óta próbálom szétszedni, kinyitni ezt a lakatot, de egyszerûen nem sikerül. Már láttam ilyet, de most úgy tûnik, hiába próbálkozom vele. Nagyon tetszik minden, s egy kicsit olyan, mintha a Csodák Palotájában lennénk, annyi különbséggel, hogy ott nagy a tömeg, egy-egy tárgyhoz nehéz hozzáférni, itt viszont mindent megnézhetünk – mondta Schlemmer Jakobina.
Míg a diáklánynak sikerült kinyitnia a lakatot, addig társai külön tablókon tanulmányozták mennyire csal a szemünk. Láthatták ugyanazt a fotót alapállapotban torznak, fejtetőn viszont normálisnak. Közben egy kicsit a fizikához is közelebb kerültek.
-Iskolánkban régóta törekszünk arra, hogy a humán oldal mellett a reál tárgyakat is megszerettessük. Ez a kiállítás erre nagyon jó, a gyerekek szívesen jönnek le, s míg próbálgatják az eszközöket, játszva tanulnak – összegezte a tapasztalatokat Nagy Boldizsár.

(Forrás: Hévízi TV)