MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Katában és kumitében is versengtek
Húsz egyesület és közel kétszáz versenyző mérte össze felkészültségét a városunkban első alkalommal megrendezett Hévízi Európa Karate Kupán.

A sportcsarnokban tartott sportrendezvényt önkormányzatunk is támogatta, a versenyzőket Papp Gábor polgármester köszöntötte, aki egyben a verseny fővédnökségét is vállalta.

  • Önkormányzatunk elkötelezetten támogatja mind a verseny-, mind a tömegsportot, s örömmel vesszük, ha szélesíthetjük ezek színtereit, illetve a sportág kínálatot. Óvodai Kresz-park, mûfüves és élőfüves pálya, multifunkciós sportpálya, skate-pálya, szabadtéri fitnesz park, kerékpár- és nordic walking utak, korcsolyázási lehetőség, a testépítés alapjainak elsajátításának lehetősége adott Hévízen bárki számára. Sportegyesületünk szakosztályaiban komoly utánpótlás nevelési munka zajlik. A tömegsport mellett versenysportra való felkészülés, edzőtáborozás lehetősége is elérhető Hévízen, sőt, rendelkezünk azzal az orvosi, sportorvosi háttérrel is, ami véleményem szerint a versenysportok, de általában a sportolás esetében elengedhetetlen – mondta megnyitó beszédében Papp Gábor polgármester.

Mint mondta: a karate mint sport, illetve az ehhez kapcsolódó verseny támogatása talán még újnak számít Hévízen, örül azonban annak, ha ebből egy izgalmas szeletet a közönségnek is megmutathatnak, ezért is vállalta el a város szívesen a rendezvény támogatását.

  • A mai és az ehhez hasonló alkalmak kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy e sportágat közelebb vigyük mindenkihez, s talán láthatják majd a nézők azt, amit ebből a távol-keleti harcmûvészetből vélhetően valamennyiünknek fontos lenne átvenni. Ez pedig nem más, mint a karate do alapelveinek megvalósulása: Jellem, Becsület, Akarat, Önuralom, Tisztelet.

S talán látják majd azt is, hogy a karate sokkal több, mint egy hétköznapi sport. A karate: életmód, jellemfejlesztés, testnevelés, fejlődés, tökéletességre törekvés.

A nap folyamán a versenyzők katában (formagyakorlat) és kumitében (küzdelem) mérték össze tudásukat, a legifjabb versenyzők hét esztendősek voltak, de a 40 feletti korosztályból is sokan képviselték magukat.