MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

„Keleti Álmodozás” a hévízi Tófürdőn
A Hévízgyógyfürdő Kht. saját szervezésû, nyári koncertsorozatának keretein belül 2008. augusztus 1-jén a Berlin–Budapest Quartett lesz a vendége a Hévízgyógyfûrdő Kht-nek . A kamarazenekar Max Reger Klarinétötös és Glazunov Keleti Álmodozás címû klarinétötösét adja elő. A koncertsorozat a Rondino Festival, Edvin Marton és Jeszenszky István mûsorával folytatódik.

A Hévízgyógyfürdő Kht. által szervezett, nyári koncertsorozat keretein belül az intézmény vendége lesz a Berlin–Budapest Quartett 2008. augusztus 1-jén. A zenekar Max Reger, a zenei matematikus, és Glazunov egy-egy klarinétötösét mutatja be. A mûsor Reger abszolút hangokra épülő polifóniáját állítja szembe a Glazunov által képviselt klasszikus orosz hagyományokkal. A zenekar tagja Csermák Éva, a Német Kamara Akadémia szólamvezetője, illetve a lipcsei Zeneakadémia tanára; a Musica Viva díjjal többszörösen kitüntetett Szûcs Dea; Nagy Dóra, aki brácsajátékával nemcsak a magyar, hanem külföldi hallgatókat is elkápráztatja koncertjei során. Közremûködik a Liszt Ferenc díjas Klenyán Csaba, aki számos nemzetközi versenyen első helyezést ért el.

A Berlin–Budapest Quartett koncertjének időpontja: 2008. augusztus. 1. 19:00
A koncert helyszíne: A Hévízgyógyfürdő Kht. Kultúrterme (Hévíz, Schulhof Vilmos sétány 1.)


A koncert-sorozat kortárs zenével, lézershow-val és meditatív zenével folytatódik

A Hévízgyógyfürdő Kht. nyári koncert-sorozatának következő vendége a Rondino Festival kortárs zenei mûhely lesz 2008. augusztus 8-án, amely az együttes tagjának, Gadó Gábornak a mûveit fogja előadni a kht. Kultúrtermében. A koncertsorozat keretein belül a Tófürdőben 2008. augusztus 19-én kerül sor arra a nagyszabású lézershow-ra, amelynek vendége Edvin Marton lesz. A „Gyógyító varázshangok” címû est különleges élményt jelent majd azok számára, akik 2008. szeptember 6-án ellátogatnak a Tófürdőhöz.

A koncertekre a belépőjegy egységesen 1000 forint. A Kultúrteremben megrendezésre kerülő koncertre 1 órával a rendezvény előtt a helyszínen, a Tószínpadra a Tófürdő bejárati pénztárainál a rendezvények előtt 3 nappal lehet megvásárolni. Az Edvin Marton show-ra a Tourinform irodában (Hévíz, Rákóczi u. 1.), valamint a Tófürdő pénztáraiban lehet a jegyeket megváltani. Ülőhely: 3000 Ft, állóhely:1000 Ft./korlátozott számban/

További információ: www.spaheviz.hu
Pugner Ilona, programszervező: 06-20-359-3308



A Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház Kht.

A Hévízi Gyógytó a világ legnagyobb biológiailag is aktív, természetes termáltava. A több ezer éves tőzegfenekû gyógytavat egy 38 méter mélyen fekvő forrásbarlang - ásványi anyagokban gazdag, hideg és a meleg vizû - forrásai táplálják. A Hévízgyógyfürdő Kht. Magyarországon a legjelentősebb olyan egészségügyi szolgáltató intézmény, amely a gyógyítás mellett jelentős gyógy-idegenforgalmi tevékenységet is folytat. A gyógyfürdőt és a tavat üzemeltető kht. 2004 őszén alakult, a Magyar Állam 74, és Hévíz önkormányzatának 26 százalékos részvételével. A Szent András Reumakórház az 1964-ben alapított Állami Gyógyfürdőkórház utódja, ahol az évtizedek során a fokozatosan fejlődő gyógyítási tevékenység és modern technológia megteremtette a komplex balneoterápia alapjait.

(Forrás: x)