MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kerekasztal a reumatológiai rehabilitációról
A Magyar Reumatológusok Egyesülete és a Hévízgyógyfürdő Kht. közösen szervezte meg azt a kerekasztal tanácskozást, amelyen a reumatológiai rehabilitáció legfontosabb kérdéseiről esett szó. A szakmai irányelvek mellett többek között az izületi kopásoktól és a csontritkulástól szenvedő betegek gyógykezelésének lehetőségeiről kaphattak bővebb információt a résztvevők.

-Éves szinten több mint tízezer járó- és háromezer fekvőbeteget látunk el Hévízen. Ez a szám folyamatosan nő, és nő az igény is, a kapacitásunk azonban az ágyszámot vagy a rendelési időt tekintve változatlan. Mindez természetesen feszültséget eredményez, éppen ezért nekünk, a rehabilitációval foglalkozóknak erre a problémára szakmai megoldást kell megkeresnünk – ismertette a mindennapok tapasztalatait és feladatait Dr. Szekeres László, orvos-igazgató.
A ma már népbetegségnek számító reumatológiai panaszok előfordulását a megelőzéssel és a betegoktatással is lehetne lassítani.
-Nagyon fontos az időbeni tájékoztatás, hogy a betegség drámai tünetei ne alakulhassanak ki a szervezetben. Sokat segíthet az életmódváltás is, melynek lehetőségeivel meg kell ismertetnünk mindazokat, akik hajlamosak a betegségre. Gondolati szinten ma Magyarországon ezzel nem is állunk rosszul, a probléma inkább a gyakorlati megvalósítással van, de talán idővel ezen a területen is előbbre tudunk lépni – mondta Dr. Bergmann Annamária főorvos.
- Hévízen nagyon érdekes helyzetben vagyunk, hiszen országos intézményként országos feladatokat kell ellátnunk, adottságainkat tekintve pedig lehetőségünk van a komplex fiztioterápiára – határozta meg a helyi reumatológia szerepkörét Dr. Szekeres László.
-Magyarország igen gazdag gyógyvizekben, de míg másutt többnyire a fúrt kutak vizével gyógyítanak, addig mi Hévízen rendelkezünk egy olyan természetes gyógytóval, amelynek iszapját kitûnően lehet alkalmazni a fürdés és a balneoterápiás gyógykezelés során – sorolta az előnyöket Dr. Homoky Mária főorvos.

(Forrás: HÉVÍZI TV)