MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kerékpáros központot avattak
A kerékpáros turisták számára pihenési lehetőséget, információkat, de kerékpár kölcsönzési lehetőség is biztosít az a Tourinform-iroda mellett kialakított kerékpáros központ, melyet ma adtak át Hévízen.

A központ a Hévízi és a Zalakaros Kistérség, valamint a Jankó Kerékpáros Csapata Bt-nek a Nyugat-dunántúli Operatív Program keretében a balatoni térség turisztikai vonzerejének növelésére meghirdetett pályázaton elnyert támogatásából készült.

A kerékpáros központ mellett esőbeállók is készültek Hévízen és a kistérségi többi településén, valamint e projekt részeként Alsópáhokon játszótér, Zalaköveskúton kilátó és tanösvény létesült, s négy túraútvonalat is alakítanak ki ugyancsak a projekt elemeként.

Minderről Kozmaa Zoltán, a hévízi kistérségi iroda megbízott vezetője tájékoztatta a jelenlévőket.

Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke arról szólt, hogy a megyei elképzelésekbe is kiválóan illeszkedik a két kistérség közös pályázata, hiszen alapvető cél a kerékpáros turizmus feltételrendszerének fejlesztése, a Balaton körbekarikázásának lehetővé tétele. Mindehhez pályázati támogatások is szükségesek. Hozzátette: a turisták kiszolgálása mellett lényeges szempont, hogy a kerékpárt mint közlekedési eszközt a mindennapok közlekedésében természetessé tegyék.

Novák Ferenc, a Zalakarosi Kistérségi Társulás elnöke, Zalakaros polgármestere a hévízi és karosi kistérség, valamint a két térségközpont, Zalakaros és Hévíz turisztikai célú együttmûködésének fontosságát és szükségességét hangsúlyozta.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere köszönetet mondott a kistérség településeinek a pályázat végrehajtása során biztosított együttmûködésért, ugyanakkor hangsúlyozta: Hévíz a kerékpározás feltételeinek javítása témájában nem áll meg ezen a ponton.

  • Az önkormányzat több pályázatot dolgozott és dolgoz ki a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása és a kerékpáros turizmus fejlesztése céljából. Az elmúlt év decemberében zárult le a Hévízt Alsópáhokkal összekötő kerékpárút építésének projektje. Várjuk a döntést a hévízi sportkörrel közösen beadott, kerékpárok beszerzésére, kerékpárállások, öltözők, zuhanyozók kialakítására vonatkozó pályázatunk ügyében. Nemrég nyújtottunk be horvát féllel közösen a kerékpárturizmus fejlesztésére pályázatot, kihangsúlyozva abban a környezetvédelmet és az aktív turizmus elterjesztését.  Tervezzük pályázat benyújtását turisztikai attrakciók fejlesztése témájában, ennek keretében az egregyi városrészt is szeretnénk bevonni a kerékpáros turizmusba – sorolta. Hozzátette: az önkormányzat a pályázatokhoz szükséges önerőt külön pályázati alapból finanszírozza.