MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Keresik az együttműködés lehetőségét – az EGTC delegációja Hévízen
Az EGTC szlovák és magyar polgármestereiből, települési jegyzőiből álló delegációját fogadta ma Papp Gábor. Az EGTC (European Grouping for Territorial Cooperation), az európai területi együttmûködési csoportosulás rövidítése, a szervezet a határon átnyúló, transznacionális és a régiók közötti együttmûködéseket valósít meg.

Szabó Ferenc igazgató,  a delegáció vezetője elmondta: Hévízre éppen azzal a céllal érkeztek, hogy későbbi együttmûködések megvalósítására keressék a kapcsolódási pontokat, illetve, hogy tapasztalatokat gyûjtsenek Hévíz turisztikai eredményeinek eléréséhez megtett eddigi lépéseiről, fejlesztési elképzeléseiről.

Szabóné Kémeri Klára manager igazgató rámutatott: az EGTC együttmûködés keretében tíz támogatott partnerrel valósítottak meg turisztikai programot a II Rákóczi Ferenc örökség ápolásának témájában, s nemrég fejeződött be az a projektjük, melynek eredményeként határmenti vállalkozások versenyképességének javítását tudják elérni. E pályázat keretében Miskolcon elméleti oktatási központot, Hejcén turisztikai oktatási intézetet, Szlovákiában pedig nemzetközi vállalkozói konferenciaközpontot hoztak létre.

A delegáció tagjait Papp Gábor polgármester tájékoztatta Hévízi turizmusban betöltött szerepéről és eredményeiről, kiemelve: a fürdőváros Budapest után a második legtöbb szálláshelyet biztosító település, s az eltöltött vendégéjszakák tekintetében 1, 53 milliós vendégéjszaka számával ugyancsak a második helyet foglalhatja el a főváros után.

A gazdasági válság ellenére az elmúlt év során a vendégéjszaka  számban többet tudott a város felmutatni, a kedvezőtlen gazdasági hatások mellett ez komoly eredménynek számít. Elmondta: a növekedéshez a marketing munka és az erre fordított források komoly növelése, a programkínálat jelentős bővítése és időbeli szélesítése, valamint turisztikai jellegû fejlesztések megvalósítása – romkert projekt, belváros rehabilitáció, kerékpárút hálózat bővítése – vezetett.

Az elkövetkező feladatok közül a polgármester a programokhoz szükséges infrastruktúra fejlesztését, a kerékpárút hálózat további bővítését, a fürdő fogadóépületének felújítását, a reptér fogadási feltételeinek bővítését, valamint a turisztikai fejlesztések tényleges tartalommal való megtöltését emelte ki, illetve szólt a testvérvárosi kapcsolatok bővítésének, azok tartalmi erősítésének feladatáról is.

A küldöttség tagjai ezt követően számos, a turizmusra, a Hévízi-tó, az arra épülő gyógyászat lehetőségeire vonatkozó kérdést tettek föl.