MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Keresztény ifjúsági kórusok találkozója
Első ízben Hévízen, a veszprémi egyházmegyében viszont immár hetedik alkalommal adtak találkozót egymásnak egyházi kórusok.

A Veszprémi Főegyházmegye területén mûködő keresztény ifjúsági kórusok a Szent Lélek templomban adtak koncertet, de felléptek a Deák téren is.

A hét kórus mindegyike templomi és közösségi szolgálatot is ellát, a hagyományos egyházzenei stílusok mellett modern, gitárral kísért vallásos dalokat is ad elő.

A résztvevőket köszöntő dr. Márfi Gyula veszprémi érsek többek között éppen arról is beszélt, hogy a hagyományos formák mellett a modernnek is teret kell engedni és adni, és példaként Ferenc pápát említette. Mint mondta: ahonnan ő érkezett: Dél-Amerikában a templomok többségében nincs orgona, ott a gitárkíséret a természetes.

 

 

A kórustagokat és vendégeket Papp Gábor polgármester is köszöntötte, aki beszédében az egyházzenei oktatás fontosságát emelte ki. Hangsúlyozta: az oktatáson belül a zenei képzés mostohagyereknek számít, kivéve talán az egyházi iskolákban, de nagy hangsúlyt fektetnek a zenei oktatásra Hévízen is.

 

 

A találkozót ünnepi szentmise tette teljessé, melyen Márfi Gyula a zene erejéről és egyházon belüli szerepéről beszélt.