MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kertészetről kertészeknek
Főként a Dunántúlról, de az ország keleti feléből is érkeztek kertészek arra a szakmai tanácskozásra, amelyet a hévízi Városházán tartottak. A résztvevők előbb elméletben és egy rögtönzött kiállításon ismerkedhettek meg a legújabb virágágyi és balkonnövényekkel, majd a városban, immár terepen nézhették meg a palántából növénnyé serdült fajtákat, a kiültetés és az elrendezés lehetőségeit.

Hévíz 2002 óta ad otthont ennek a találkozónak, amely évről évre több érdeklődőt vonz.
- Körülbelül kétszázan érkeztek a mai szakmai napra, amelyen igyekszünk áttekintést adni azokról a virágágyakban és a balkonokon ültethető növényekről, amelyek 2009 újdonságai lesznek. Ezen a kis szabadtéri bemutatón több új muskátlifajtát felvonultatunk, így például a grandeur fajtasort is megtekinthetik a kertészek, hobbikertészek. Előadásaink témáit úgy választottuk ki, hogy azokkal a mindennapi munkát, a növények kezelését elősegítsük - mondta Bíró Zoltán, szervező.
Szó esett többek között a dísznövénytermesztés és értékesítés lehetőségeiről, arról, hogyan hat a klímaváltozás a kiültetett egyedekre, de kiderült az is, melyek a legújabb trendek a kertészetben.
- Ahogy az öltözködésben vagy a lakáskultúrában úgy nálunk kertészeknél, s a kertészet területén is vannak divatok. Újabban kedveltek például azok a növények, amelyek a leveleikkel, a lombozatukkal díszítenek. Ezek variálásával, együttes alkalmazásával érdekes színhatásokat érhetünk el. A virágoknál pedig egyre népszerûbbek a pinkes, rózsaszínes árnyalatok - ismertette Bíró Zoltán.
- Évről évre nagyon sok olyan újdonsággal találkozunk ezeken a rendezvényeken, s ami megtetszik, azt később a gyakorlatban, a város közterületein is alkalmazunk. Így mintegy referenciaként is szolgálunk. Fontos számunkra az itt megjelent kollégák véleménye a parkjainkról. Örülünk, hogy a munkánkat méltónak tartják a szakmai bemutatóra, de még fontosabb az, hogy a helybelieknek és az idelátogató turistáknak tetszik-e az a virágos városkép, amelyet kialakítunk - mondta Laczkó Mária, Hévíz főkertésze.

(Forrás: HÉVÍZI TV)