MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Keszthely – Hévíz, a Festetics örökség
A keszthelyi Festetics-kastély korszerûsítésére 1,8 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Helikon Kastélymúzeum Nonprofit Kft.

A projekt támogatásáról augusztus 8-ai ülésén döntött a Nemzeti Fejlesztési Kormánybizottság. A keszthelyi beruházás fő célja a Festetics-kastély vonzerejének továbbfejlesztése, a „Festetics-örökség” hatékonyabb kiaknázása, és korszerû fejlesztések, szolgáltatások megvalósítása, melyek eredményeként olyan komplex turisztikai attrakció jön létre az ország kiemelkedő mûemlék-együttesében, mely mindenben megfelel a 21. századi fogyasztói trendeknek.

Hévíz városa és annak vezetése, mely többek között Keszthellyel együtt a Festetics-örökség része, örömmel fogadta a kastély megújítását segítő pályázat sikerét.

A beruházással a Festeticsek örökségének méltó ápolásán túl olyan szolgáltatás valósul meg a térségben, mely a Hévízi-gyógytóval mint világkinccsel és az arra épülő attrakciókkal együtt páratlan vonzerőt és turisztikai lehetőséget ad nem csupán a két városnak, de az azok vonzáskörzetében lévő településeknek is.

Bízom benne, hogy a két város szorosan együttmûködve, meglévő lehetőségeit a lehető legjobban kihasználva továbbra is turisztikai és kulturális központja lesz Nyugat-Magyarországnak, és még erősebben kapcsolódhat be az ország kulturális és idegenforgalmi keringésébe.

 

Papp Gábor (Fidesz-KDNP) sk.

polgármester