MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Készül a jövő évi költségvetés és programterv
Egyelőre tervezet szintjén foglalkozott a képviselő-testület a város jövő évi költségvetésével. A konkrét számok csak a kormányzati költségvetés, illetve normatívák elfogadását követően tervezhetők.

A hévízi koncepció hangsúlyt helyez a pályázati források igénybe vételére, megfogalmaz több, a következő évben végrehajtandó feladatot, ilyen a Fontana filmszínház és muzeális kiállítóhely épületének átépítése, korszerûsítése, a Nagyparkoló átépítésének előkészítése, a buszpályaudvar áthelyezésére alternatívák kidolgozása, a város csapadék- és szennyvíz elvezetésének felülvizsgálata, korszerûsítése, az Aquamarin szálló jobb kihasználására fejlesztési célok meghatározása. Mindezekhez a végleges büdzsé elkészítése során a forrásokat is biztosítani kívánja a város.

Az ülésen beszámolók és tájékoztatók hangzottak el olyan témákban, melyek a város életében sikerként könyvelhetők el. A képviselők így megismerték és megvitatták a Festetics Mûvelődési Központ 2012. évi rendezvénytervét. Halász Gábor, a mûvelődési központ igazgatója elmondta: az intézmény életében ez évben komoly változások következtek be mind a vezetés, mind a költségvetés, mind a programok tekintetében. Utóbbi esetében rendkívül széles és igényes választékot tettek a közönség elé, a szándékok szerint ez jövőre sem lesz másként. A 2012-es programterv összesen több mint 150 rendezvényt foglal magába, amely már közelít más, történelmi, európai fürdőváros programpalettájához. A tervezett többnapos nagyrendezvények idomulnak a külföldi turisták igényeihez is – jelezte Halász Gábor. Rámutatott: a jövő évet illetően komoly változás lesz, hogy a rendezvények bevételei nem az önkormányzathoz folynak be, hanem azokkal az intézmény dolgozik, visszaforgatva az összeget a kulturális szolgáltatásokba.

Az idei évi rendezvények mellett sikertörténetnek nevezhető a hévízi termelői piac mûködése is – szögezték le a képviselők a piac mûködéséről szóló beszámoló kapcsán. A testület elismeréssel szólt a piacot idén társadalmi munkában irányító Benkő Lajos tevékenységéről, valamint a termelői piac igényes szolgáltatásáról.

Jó iránynak nevezte a polgármester a város parkolási rendjében bekövetkezett eddigi változásokat. Mint mondta: kritikák ugyan voltak, vannak az intézkedések némelyikével kapcsolatban, alapvetően azonban az eltelt fél év érdemi változásokról tanúskodik.

Rábai József környezetvédelemért felelős alpolgármester az átfogó tóvédelmi program folytatásának állásáról tájékoztatta a testületet. Kepli József János alpolgármesterrel együtt hangsúlyozta a hatékony együttmûködés fontosságát, valamint rámutatott: rendkívül sürgető feladat a tó monitoring rendszerének rekonstrukciója, ezt a jövő évben szükségesnek látja elindítani.

Zárt ülésen vitatták meg a képviselők a Bursa ösztöndíj pályázatra beadott kérelmeket is, melynek keretében 63 pályázó diákot támogatnak.