MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Két Országos Bajnoki arany és egy bronzérem
Augusztus első hétvégéjén rendezte meg a Magyar Íjász Szövetség a pályaíjász Országos Bajnokságot.

A rendkívüli meleg időjárás nem könnyítette meg a versenyzők dolgát. A nemzetközi versenyzési formához igazodva a résztvevők egy rangsoroló versenyt lőttek 2*36 vesszővel. A rangsoroló alapján egy fésüs rendszerben kezdődtek a kiesős párbajok 3*4 vesszővel. Ennek következményeként a verseny közel hat órán keresztül tartott! Szüts Mátyás és Bencsik Márk olimpiai serdülő korosztályban, Dancsák Dénes barbeow gyerek kategóriában nevezett. Ismét az olimpiai szakág volt a legnépesebb mezőny.

A rangsoroló eredményeképp olimpiai kategóriában Bencsik Márk második, Szüts Mátyás harmadik,barbow kategóriában Dancsák Dénes első helyen végzett.

Dénes végig jó teljesítménnyel versenyzett, a kieséses fordulókban is végig győzött, így kategóriájában országos bajnoki címet szerzett.

Bencsik Péter szakosztályvezető, edző elmondta: az olimpiai szakágnál szoros volt az élmezőny, mivel csak pár pontos különbségek voltak. A negyeddöntőbe a két hévízi és két debreceni íjász került. A sors iróniája, hogy a klubtársak egymással lőttek párbajt. A hévízieknél Mátyás került ki győztesen, két ponttal. Ezután Márk mérkőzött meg a kieső debreceni íjásszal a bronzéremért, azt közel húsz pontos különbséggel megnyerte, így a harmadik helyen végzett.

Az aranydöntő volt a nap legkiemeltebb eseménye, mivel mindkét versenyző nagyon jól teljesített egész nap. A versenyt Mátyás utolsó vesszője döntötte el, mely 10(X)-es találat volt,ezáltal Országos Bajnoki címet szerzett. 

Az edző kiemelte: mindhárom versenyző nagyon szépen teljesített. Az egész verseny az idegek harcáról szólt, jól felkészült ellenfelekkel. Az külön kiemelkedő teljesítmény hogy a három versenyző az első osztályú szint felett lő. Külön dicséret illeti Mátyást, mivel a döntőben remekül alkalmazta azokat a technikákat, melyeket tanult, a döntő pillanatban higgadt maradt. A versenyzők számára eddig a legnehezebb versenyük volt, mind fizikálisan, mind mentálisan. Az idei évben gyakorlatilag a serdülő olimpiai szakágban a két legnívósabb országos eredmény, a diákolimpiai és az Országos bajnoki cím is Hévízre került.