MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Két új szakosztályt terveznek
Az elnökség döntése alapján, idén lovas és tenisz szakosztállyal kívánja bővíteni profilját a Hévíz SK. Ebben az esztendőben támogatást nem biztosítanak hozzá, csupán egyéni szponzorok bevonásával segítik a munkát. Mindezt a sportkör tavalyi évi tevékenységéről szóló beszámoló kapcsán jelentette be a képviselőtestület előtt a Hévíz SK elnöke.

A 2006. év gazdálkodásáról szólva Alberti Sándor elmondta, hogy a korábbi százmillió forintos támogatásról tavaly huszonnyolc millióra csökkent az önkormányzat által biztosított összeg, melyet két és fél milliós saját bevétellel növeltek. A labdarúgóknál az utánpótlás-nevelésre külön keretet biztosítottak, s a sportkörnek nincs köztartozása. A felnőtt labdarúgók teljesítményéről szólva az elnök úgy vélekedett, hogy NB-II-es csapatot negyven milliós költségvetéstől felfele lehet mûködtetni, Hévízen viszont csak tizennégy millió jutott erre a feladatra. Az a baj, hogy a fiúk rosszul szerepelnek a bajnokságban, ám ilyen költségvetés mellett nem lehet jobb játékosokat igazolni. El kell dönteni, hogy elég-e egy NB-III-as csapat, mert akkor az egy másik helyzet – jelentette ki Alberti Sándor.. Mint Lázár László hozzászólásából kiderült az általa vezetett Idegenforgalmi és Sportbizottság átfogóan tárgyalta a sportkör munkáját. – Látható, hogy súlyos gondokkal, elsősorban létesítmény problémákkal küszködik a sportkör. Most dolgozunk az új koncepción, melyet a 2005-ben kidolgozott koncepcióra kívánunk ráépíteni, s várhatóan a májusi képviselő-testületi ülésre már behozzuk a javaslatot, amivel el lehet indulni – mondta. Papp Gábor képviselő, a bizottság alelnöke azt hangsúlyozta, hogy a rendelkezésre álló pénznél kevesebbet nem szánnak a sportra, csak el kell dönteni, hogy milyen a struktúrában, szakosztályokkal és pályakezelési feladatokkal mûködjön a sportkör. Szarka László képviselő többek közt arra hívta fel a figyelmet hogy a testület nem hajtotta végre azt az érvényben lévő határozatot, mely szerint a Gamesz átveszi a pályák gondozását, üzemeltetését. Jelenleg ugyanis a focicsapat költségvetésében szerepel az a 4 millió Ft, amely a pályák fenntartását biztosítja. A többi szakosztályt ilyen kiadás nem terheli, hiszen a két oktatási intézmény saját keretéből biztosítja a létesítmény-használatot. A jégszínház által tönkretett, s azóta már kijavított Sport utcai pályáról szóló polémia után Vértes Árpád polgármester azt a kérdést feszegetette, hogy a 12 hévízi labdarúgó palántának miért kell pályabérletet fizetnie Keszthelyen, mialatt a város 3 millió Ft-ot biztosít az utánpótlásra. Ez nem tükrözi az egymást segítő kistérségi szemléletet. Akkor a 65 keszthelyi gyermek jöjjön inkább Hévízre és használja ingyen az edzőpályát. Szarka László képviselő szerint érdemes meggondolni, hogy 150 millió forintból 3-4 új pályát lehetne építeni Hévízen, ami 20 évre megoldaná a verseny- és a szabadidősport problémáit. Amiatt is, hogy egyik iskolának sincs megfelelő méretû pályája.
A vita ugyan túlmutatatott az előterjesztés tartalmán, végül a testület elfogadta a sportkör 2006 évi gazdálkodásáról és tevékenységéről szóló beszámolót. Folytatás májusban várható, az új sportkoncepció vitája kapcsán.

(Forrás: Hévízi Tv)