MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kilencesek napja
1999. kilencedik hó 9-én avatta Hévíz városa a Szentlélek Templomot, a Városházát és a megújított sportcentrumot. A jubileum alkalomtól szervezett ünnepségsorozat a 15 éves rendőrőrs és a fennállásának 60 évfordulóját ünneplő Hévíz SK születésnapi rendezvényével egészült ki.

Az egész napos program a tíz esztendeje avatott Szentlélek Templomban vette kezdetét, ahol Dr. Márfi Gyula celebrált szentmisét. A veszprémi érsek méltatta azt az összefogást, mellyel megépülhetett a város új temploma, s arról is beszélt, hogy a hit milyen természetesen fonódik össze a sportban, a közéletben és a hétköznapokban. A misét követően az ugyancsak tíz esztendős Városházán folytatódott az ünnepség. Vértes Árpád polgármester köszöntőjében nem feledkezett meg mindazokról, aki hozzájárultak ahhoz, hogy az ezredfordulón egymilliárd forintos beruházás valósulhatott meg Hévízen. Kiss Bódog Zoltán a Szövetség Zaláért Egyesület elnöke azt hangsúlyozta, hogy a templom és a városháza felépítésével egy második városközpontot sikerült kialakítani. A szakrális és a közösségi élet színterét a lakók adakozóképessége, munkája nélkül nem lehetett volna megvalósítani. Ezek együttesen kellenek annak a nívónak a megteremtéséhez, mellyel a térség megőrizheti versenyképességét – mondta a szónok. Bencze József altábornagy, országos rendőrfőkapitány a tizenöt éve átadott rendőrős kapcsán kitért arra, hogy másfél évtizede, a fejlődésnek indult Hévízen nyilvánvalóvá vált, a település csak akkor töltheti be tervezett küldetését, ha szilárd közbiztonságot sikerül megteremteni. Az önkormányzat folyamatos támogatása, a polgárőrök segítő munkája pedig azt eredményezte, hogy nagyon alacsony a bûncselekmények aránya.
- Hévíz a nyugalom völgye és nem a bûnözés Mekkája – jelentette ki az országos rendőrfőkapitány, majd jutalomban részesítette az őrs hûséges dolgozóit. Ezt követően Vértes Árpád polgármester emlékérmeket adott át mindazoknak, akik a templom és a városháza építésben jelentős szerepet vállaltak. A jubileum köré csoportosítja tartalmát az a képes kalendárium is, melyet ebből az alkalomból mutattak be.
A hivatalos ünnepség zárásaként a Vértesaljai András és Vértes Árpád polgármestere közösen kondította meg a Városháza előtti téren ismét felállított Kézfogás Harangját.
A jubileumi rendezvény délután a sportpályán folytatódott, ahol nem csak a létesítmény tíz évvel ezelőtti felújítását, hanem a Hévízi Sportkör fennállásának hatvanadik évfordulóját is ünnepelte a város. Buzánszky Jenő az Aranycsapat tagja a jelenlegi sportolókhoz is szólt.
– Nem kötelező labdarúgónak lenni, de aki megteszi, annak kötelessége a legjobban teljesítenie, mert nem a közönség viszi a futballt a pályára, hanem a futball vonzza a közönséget - fogalmazta meg üzenetét. A rendezvény keretében mutatták be a Hévízi Sportkör 60 éves történetét ismertető kötetet, majd emlékérmet adtak át mindazoknak, akiknek szerepe volt a sportélet fennmaradásában. Az NB-II-es Hévíz-Barcs labdarúgó mérkőzésre ezúttal belépőjegy nélkül várták a közönséget, majd a 0:0-s végeredménnyel zárult találkozó után gulyás-partin látták vendégül a szurkolókat.

(Forrás: Hévízi TV)