MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Értékelvű világ
Amit már eddig is tudtunk, vagy hallottunk saját magunkról, azt sajnos, professzor Kopp Mária a Hévízen, a Civilek Házában tartott előadása elején megerősítette: mi, magyarok, nem élünk jó lelkiállapotban, depressziósak vagyunk, kellő bizalom és megfelelő életvezetés nélkül.

Csakhogy a SOTE Magatartástudományi Intézetének igazgatója „A magyarság lelkiállapota” címû, zsúfolásig megtelt teremben tartott előadásában ellenszert is ajánlott a jelenlegi állapot megtörésére. A bizalomra épített kapcsolatok, a társadalomban mindenütt jelenlévő kiskapuk és korrupció megszüntetése, a hagyományok tisztelete, értékelvû világ megteremtése és fenntartása segíthet kizökkenni a negatív állapotból.

Mondhatnánk: mondani egyszerû, megtenni hogyan? Kopp Mária szerint azonban erre is minden lehetőségünk adott: a magyarság ugyanis például 2010-ben a választásokon nemet mondott a fogyasztói társadalomra, a közvélemény kutatások egyértelmûen jelzik, hogy fontos számunkra a magyarságunk és fontosak a hagyományaink, történelmi példák tömkelege bizonyítja, hogy képesek vagyunk a végtelenségig küzdeni – nos, ezek alapján valóban minden lehetőség adott, hogy fordítsunk saját és környezetünk velünk szembeni megítélésén.

Talán az ilyen és ehhez hasonló előadások, az ezeket követő beszélgetések éppen ebben és ehhez segítenek hozzá minket.

Forrás:www.monitormagazin.hu