MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kistérségi karácsonyi vásár és fesztivál
Megnyílt a Hévízi Kistérségi Társulás által első alkalommal szervezett kistérségi vásár és fesztivál Hévízen a Deák téren.  Mikor a nyolc település elhatározta, hogy közösen készül a karácsonyra, egyúttal azt is jelezte az itt élőknek, hogy összefogva még értékesebb térsége lehet az országnak.- mondta a programsorozat megnyitóján Dr. Gyenesei István önkormányzati miniszter.

A társulás pályázatból egymillió forintot nyert a december 5-étől 31-éig tartó rendezvény megszervezésére. A kistérség települései több módon is bemutatkoznak az érdeklődők előtt, hiszen elhozták prospektusaikat és a helyi vállalkozók termékeit, míg a színpadon egymást váltják majd a különböző mûvészeti csoportok.. A téli hûvös időszakban a programokat figyelemmel kísérő látogatók egy kis lélekmelegítőhöz is hozzájutnak a borházakban.
– Nagyon örülök, hogy első szóra pozitív módon fogadták a kezdeményezést a községek. – nyilatkozta szerkesztőségünknek Vértes Árpád a társulás elnöke, majd hozzátette: – Falu nélkül nincs város, nagyon sokan dolgoznak Hévízen a környező településekről, ezért is fontos az összefogás. Természetesen arról sem feledkezhetünk meg, hogy az idegenforgalomból élünk, így az is cél, hogy a környék vendégei jól érezzék magukat nálunk..
 Már az első pillanatban száz százalékos volt az egyetértés abban, hogy szükségünk van erre a közös rendezvényre. Remélem, hogy az első alkalmat követi majd a többi és valóban hagyományt teremtünk. A pályázaton nyert összeghez a társulás hozzárendelte az önrészt, községünk vállalkozói pedig lelkesen fogadták, hogy bemutathatják termékeiket – fogalmazta meg Németh Sándor, Felsőpáhok polgármestere. Hasonlóan nyilatkozott Cserszegtomaj polgármestere:  A lakosság körében is támogatásra talált a közös rendezvény gondolata. Elsősorban a helyi mûvészeti közösségek, a népdalkör, a citerazenekar örült annak, hogy felléphet a hévízre látogató közönség előtt. Úgy gondolom, idegenforgalmi szempontból is vonzerőt adhat a térségnek ez az új program. Levonjuk a kezdeti tanulságokat és a jövőben igyekszünk tovább csiszolni a rendezvényt – ígérte Gyuk János.
A karácsonyi vásár részletes programját a honlap hírrovatában és a programok közt is megtalálják az érdeklődők.

(Forrás: Hévízi TV)