MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Környezetvédelmi Zöld Nap
A tavaly tavaszi környezettisztító akcióját folytatva, idén sokszínû programmal vegyített Zöld Napot szervezett a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület. Április 21-én, szombaton, a hulladékgyûjtéstől a faültetésen át az előadásokig, számos eseményre várták a résztvevőket.

Míg tavaly az egyesület vezetői és tagjai maroknyi sereggel vágtak bele a szemétgyûjtő akcióba, addig idén már száz felnőtt és négyszáz diák vett részt a reggeli eligazításon. Mindez annak is köszönhető, hogy további civil szervezeteket, s az iskolákat is sikerült bevonni a Zöld Napba. A Gazdasági és Mûszaki Ellátószervezet napokkal korábban felmérte, hogy a város mely pontjain jön jól a segítség, így jelölték meg azokat a helyszíneket, ahova elindultak a csoportok. Előre jelezték, hogy idén szerencsére kevesebb lesz a szemét. A sportpályákat és a kórház feletti kiserdőt az iskolások gyorsan megszabadították az eldobált hulladéktól. A belvárosban eldobott mûanyagpalackok, sörös dobozok, no meg rengeteg cigarettacsikk gyûlt a zsákokba. Több munkát adtak az elkerülő út vízfolyásai és a tó lefolyójának környéke, ahonnan rozsdás lapát, építési törmelék, ruhafoszlány egyaránt előkerült. A büki út környékén és az Egregy feletti erdőkben szükség volt az erős kezekre és a pótkocsis traktorra. Az illegális lerakókról kimustrált hûtőszekrényt, kutyaházat, ajtót is felpakoltak a gyorsan megtelt platóra. Mondták, mégis volt hatása a tavalyi akciónak, hiszen azóta kevesebb hulladékot találtak, s ahova kikerültek a szemétlerakást tiltó táblák, ott nem is akadt sok dolguk. Az utak mentén zsákokba gyûjtött szemetet a Gamesz még a nap során elszállította, sőt magánszemélyek, szállodák autói is járták a környéket. Délben aztán a Zrínyi utcai játszótéren találkoztak az akció résztvevői. Itt a Városvédő Egyesület által felajánlott fát ültették el közösen, hogy megeredő lombozata árnyat adjon majd a térre érkezőknek. Sőt, az egyesület azt is tervezi, hogy örökbe fogadja és folyamatosan gondozza a játszóteret. – A Marketing egyesület akciója kiválóan illeszkedik a Magyar Turizmus Zrt. célkitûzéseibe, hiszen 2007 az MT Zrt. kezdeményezésére a Zöld Turizmus Éve – mondta szerkesztőségünknek Sztojanovics Kristóf a szervezet képviselője. – Magyarország természeti értékei rengeteg turisztikai lehetőséget kínálnak, s az a feladatunk, hogy ezeket megfelelő marketing eszközökkel hangsúlyozzuk is. Természetesen az is fontos, hogy megóvjuk értékeinket, védjük a természetet, s ennek jó példája a hévízi akció – szólt elismerőleg Sztojanovics Kristóf.
Aki végigdolgozta a délelőttöt, ebédet is kapott a Deák téren, ahol a Zöld Nap programja folytatódott. Hogy mind több vendéget a térre csalogassanak, zenés-táncos produkciók fûszerezték a környezetvédelemről szóló előadásokat.

(Forrás: Hévízi Tv)