MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Korszerű lámpatestek energiaköltség megtakarítással
Az energiaköltségek csaknem 50 százalékát, a karbantartási kiadásoknak pedig közel 80 százalékát takarítják meg a város, miután LED-lámpákra cserélték az eddigi közvilágítási rendszert.

A beruházás elkészültét a Városházán ünnepélyes keretek között jelentették be, az eseményen részt vett Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár és Manninger Jenő országgyûlési képviselő, a megyei közgyûlés elnöke. Mindketten kiemelték: a közeljövő komoly kihívása és feladata az energiahatékonyság fejlesztése. Csepreghy Nándor szerint a következő EU-ciklus 500 milliárd forintos pályázati forrást tartalmaz e célra. Manninger Jenő azt hangsúlyozta, hogy a beruházás jelentős megtakarítást hoz a városnak, ezáltal önkormányzati szinten is megvalósulhat a rezsicsökkentés, és a megtakarított összeg fontos, új beruházásokra fordítható.

 

 

 

 

Papp Gábor polgármester a részletekről szólva elmondta: az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programjának keretéből 158,5 millió forintot nyert az önkormányzat, saját költségvetéséből még közel 28 millió forintot biztosított a megvalósításhoz.


A korszerûsítés keretében 855 darab LED-lámpatestet szereltek fel, további öt lámpatestnél pedig kicserélték a fényforrásokat. A főbb közlekedési utak mellett, valamint a belvárosban, a parkokban és a lakótelepi részeken nagynyomású nátriumlámpák üzemeltek, míg a kisebb forgalmú közlekedési utak mentén többnyire kompakt fénycsöves fényforrások mûködtek eddig.
A modernizálásnak köszönhetően az energiaköltségekben 49 százalékos, a karbantartási kiadásokban pedig 79 százalékos megtakarítás várható Hévízen.

 

 

 

 

Mancz Ivette, a kivitelzésért felelős cég ügyvezetője részletesen bemutatta a projektet, kiemelve: a munkálatokat öt nap alatt sikerült elvégezniük, s a mérések szerint az új lámpák kétszer nagyobb fényforrást biztosítanak a városban kisebb üzemeltetési költségek mellett.