MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kosáredzések tesióra keretében
Kosárlabdázni tanulhatnak, méghozzá iskolaidőben, a testnevelés órák keretében az Illyés-iskola diákjai a jövő tanévtől – erről írt alá együttmûködési megállapodást az önkormányzat, a Hévízi Sportkör és a Göcsej Sport Klub.

A megállapodás részleteiről sajtótájékoztatón számolt be Papp Gábor polgármester, Mészárosné Darida Csilla, a Göcsej SK kosárlabda szakosztályának vezetője és Friss Szabolcs, a Göcsej SK elnöke.

Papp Gábor elmondta: a városnak kiemelt célja a sportélet területén az itt élők kiszolgálása nemcsak infrastrukturális, de sport szakmai szempontból is, valamint az utánpótlás nevelésének biztosítása. A foci, illetve a kézilabda keretében ez már korábban megvalósult, s most a zalaegerszegi klub megkeresésének köszönhetően a kosárlabda esetében is biztosítottá válik. Az általános iskolások körében kívánják bemutatni, népszerûsíteni e sportágat, de távolabbi cél a középiskolások bevonása is.

Rámutatott: a fogadtatás a szülők részéről is kedvező volt az előzetes felmérések szerint, s azáltal, hogy nem iskolaidőn túl, a szülőket terhelve nyílik az edzésekre lehetőség, még vonzóbbá válhat mindenki számára a kosáredzés.

Mészárosné Darida Csilla megtisztelőnek nevezte, hogy Hévíz is bekapcsolódik a Göcsej Sk programjába, mely mozgó edzői hálózat létrehozásával jut el egyes kistérségek intézményeibe. Elmondta: Hévízen az alsó tagozatos osztályok már eddig is részt vettek a Dobj a kosárba! programban, ennek azonban felsőben nem volt folytatása. Erre nyílik most lehetőség úgy, hogy a heti öt testnevelés órából kettő esetében a jelentkező diákok kosárlabda edzésen vehetnek részt. A következő tanévben, azaz szeptembertől pedig a gyerekeket versenyeztetni is tudják a Kenguru kosárlabda verseny keretében, önálló hévízi csapattal indulva. Cél természetesen felnőtt csapat kiépítése is. A kosarazáshoz minden feltétel biztosított a városban, melyet a szakosztályvezető szinte egyedinek nevezett a megyét tekintve.

Friss Szabolcs elnök sportklubjuk életében is mérföldkőnek nevezte a hévízi együttmûködést. Rámutatott: öt éve alakult klubjuk legdinamikusabban fejlődő szakosztálya a kosárlabda szakosztály, így külön öröm számukra, hogy munkájukat itt is elkezdhetik. A programjuk TAO-támogatásokból valósul meg, a helyi feltételeket pedig az önkormányzat biztosítja.