MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közel félmilliárdos támogatás érkezik
Hévíz mától megkezdheti az uniós források lehívását a belváros megújítását célzó projekt finanszírozására. A több mint nyolcszáztizennyolc millió forintra tervezett beruházási költséghez négyszázhetvenegymillió forintot meghaladó támogatást szavazott meg tavaly év végén a Nyugat-dunánúli Regionális Fejlesztési Tanács. A pozitív döntés után a város saját forrásokból megkezdte a beruházást, ma pedig aláírhatta a támogatási szerződést is.

A kétfordulós eljárás lépései a korábbinál bonyolultabb követelményrendszert támasztottak a pályázókkal szemben. – Az Unió komplexebb programokat igényelt mint valaha, itt már nem volt elég a térburkolat megújításának szándéka. Városfejlesztési stratégiát kellett kidolgozni, melyben új közösségi terek, kulturális funkciók alakulnak ki, mialatt megvalósulnak a város vonzerejét és a gazdaság fejlesztését szolgáló célok is - mondta Horváth Jácint, a Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója, az ünnepélyes szerződéskötésen.
Vértes Árpád polgármester történelmi lépésnek nevezte a megállapodás aláírását. Többek közt kitért arra, hogy az önkormányzat nem véletlenül kezdte meg a kivitelezést a tartalék forrásokból már a szerződés megkötése előtt. Az ország második legnépszerûbb idegenforgalmi célpontjában méltó körülmények közt kell fogadni a vendégeket.
Az összefüggő gyalogosövezet kivitelezése már az átadás előtti finisben jár. A Rákóczi utca, Erzsébet királyné utca, a Gyöngyvirág közben és az I. Gróf Festetics György téren elkészült a csapadékvíz-elvezető rendszer valamint a díszburkolat. Kihelyezték az utcabútorokat és kandelábereket, megkezdődött a zöldfelületek kialakítása, a Festetics téren pedig mûködik az új szökőkút.
A Rózsakert Belvárosi Kulturális és Közösségi Központ fejlesztése keretében vendéglátó-ipari egység bővítése, átalakítása valamint kiskereskedelmi egység kialakítása zajlik. Az akadálymenetesített épületben többfunkciós közösségi és kulturális tereket alakítanak ki, s itt kap helyet a hévízi gyógyvíz népszerûsítését is szolgáló ivókút.
A fejlesztéseket kiegészítő tevékenységek megvalósítása kíséri, melyek közt szerepel közösségépítő programok bonyolítása, lakossági képzések támogatása, marketing akciók megvalósítása.

(Forrás: Hévízi TV)