MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közép-Európa Kupa döntő Hévízen
Szeptember 12-13-án került megrendezésre városunkban a Közép Európa Kupa pályaíjász versenysorozat magyarországi fordulója és egyúttal döntője is.

A korábbi fordulók Szlovéniában,Szerbiában,Horvátországban és Ausztriában zajlotak.

A hévízi verseny szervezője a Magyar Íjász Szövetség és a Hévíz SK íjász Szakosztálya volt, fő támogatója Hévíz város önkormányzata.

Közel 80 íjász állt rajtvonalhoz kadett,ifi és felnőtt korosztályban,illetve csigás és olimpiai kategóriában. A kísérőkkel,edzőkkel közel 120 fő volt jelen a versenyen.

Versenyzők érkeztek Horvátországból,Szlovéniából,Szerbiából,Romániából,Ausztriából.

A versenyen a magyar válogatott és utánpótlás kerettagok is részt vettek. A hévíziek közül Pálmai Attila csigás felnőtt, Dancsák Dénes,Szüts Mátyás és Bencsik Márk olimpiai kadett kategóriában indult. A két legnépesebb kategória az olimpiai felnőtt és az olimpiai kadett volt. Az első nap a rangsoroló verseny volt, itt a hévízi íjászok közül Bencsik Márk 10. helyen végzett,Szüts Mátyás 8. lett,így Mátyás bekerült a vasárnapi kieséses fordulóba.

 

 

A vasárnapi napon a szett rendszerû kieséses szakaszban a horvát Alen Remartól 5-3-ra kikapott Mátyás, így nyolcadik helyen zárt.

A vasárnapi napon került megrendezése a csapatverseny is. Bencsik Márk Regőczi Petrával állt rajtvonalhoz kadett korosztályban.

A bronzéremért folytatott szett rendszerû versenyben negyedik helyen végeztek, egy lövésen múlt a dobogó harmadik foka.

Az ünnepélyes eredményhirdetés során az érmeket és kupákat a Magyar Íjász Szövetség Elnöke és Bencsik Péter, a Hévíz SK Elnöke adta át.

A szövetség vezetője megköszönte Hévíz város önkormányzatának támogatását és a Hévíz SK rendezőinek segítségét.  Mint mondta: a versenyhelyszín, maga a város, az infrastruktúra kiemelkedően jó és csak pozitív visszajelzést kaptak a versenyzők részéről.

 

  • Megtisztelteté,s hogy ilyen verseny rendezésében és lebonyolításában részt vehettünk; a Magyar Íjász Szövetséggel a kapcsolatunk kiemelkedő. A továbbiakban is azon dolgozunk közösen, hogy olyan versenyeket szervezzünk, mely Hévíz város nevéhez méltó – mondta Bencsik Péter. - Versenyzőink felkészülésével, edzés munkájával elégedett vagyok. Mindenkinek megvolt a saját célja, azzal a tudattal álltak a rajtvonalhoz, hogy azokat kell teljesíteni; ez pedig nem feltétlenül eredmény specifikus. A szövetségi kapitány Banda Tibor is elégedett a munkánkkal. Tovább dolgozunk, hogy a versenyzők lövésciklusaiban a hibákat kijavítsuk, s elkezdjük a versenyszezonon kívüli alapozást.