MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közérzetjavító beruházások
Az utóbbi hetekben nettó hatvan millió forintot fordított a Hévízgyógyfürdő Kht. olyan infrastrukturális beruházásokra, melyek a tó közvetlen környezetében a vendégek komfortérzetének javítását szolgálják.

Felújították a tó körüli sétányt, az út mellett padokat helyeztek ki, s kandelábereket szereltettek fel, hogy a sokak által hiányolt éjszakai kivilágításról is gondoskodjanak. Így esténként is biztonságosabbá vált a korábban sötét útszakasz. Kijavították a fürdőt határoló kerítést, s egy részen a fák megritkításával a sétálók számára is rálátást biztosítanak a tó esténként kivilágított épületegyüttesére. Ugyancsak sok panaszra adott okot az évek során a széttöredezett, gödrös, Ady utcai járdaszakasz, melyet most ugyanazzal a térkővel és ugyanabban a stílusban újítottak fel, mint amely a városra is jellemző. Az átmenő forgalommal terhelt Ady utcai bejárat elől évek óta hiányzott a gyalogátkelő, s most a  városi önkormányzat segítségével a zebrát is kialakították. Végleges formáját még nem nyerte el, de már „felfrissítették” a fürdő bejáratánál álló szökőkutat. A dísznövényekkel színesített köztéri szobor jobban illeszkedik a Schulhof sétány hangulatához. 

A fürdő területén új napozóágyakat helyeztek el, megnövelték a vendégek által igénybe vehető zöldterületet, s a korábbinál több helyszínről közelíthetik meg a fürdőzők a tavat. A 2000 óta tapasztalt vendégszám-csökkenést ebben az évben sikerült megfordítani. – A tavalyi évhez képest több mint ötven százalékkal növekedett a látogatottság, ami tíz százalékkal több, mint az előzetes terv. A belépők száma mára meghaladta a fél milliót. Átlagban naponta ötezren fordulnak meg a fürdőben, de a látogatói csúcsot az jelentette, mikor hatezer főt regisztráltunk – mondta Dr. Hegedûs Lajos a kht főigazgatója. Mint hozzátette, a növekedés nem véletlen: - A meghosszabbított nyitva tartás és a nyáresti kedvezményes belépőjegyek meghozták a várt eredményeket. 

Még tart a szakértői vizsgálat annak kiderítésére, hogy augusztus 21-én hajnalban mi okozta azt a tüzet, melyben leégett a fürdő körbüféje. A tavi kiszolgáló létesítményektől független, önálló épületrész ugyan megsemmisült, de a gyors oltás eredményeként a tûz sem más épületben sem a növényzetben nem tett kárt. A területet elkerítették és gyors ütemben folyik a kármentesítés. Az eset a fürdőzők fogadását, kiszolgálását nem zavarja. Az már a tulajdonosok közös döntésén múlik, hogy a megsemmisült létesítményt ugyanazon a helyen újjáépítik-e vagy változtatásokkal más funkciónak adnak helyet.

(Forrás: HÉVÍZI TV)