MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közös útra léptek
Èazma első alkalommal kötött együttmûködést külföldi várossal, így az eseményt horvát oldalról kiemelt érdeklődés kísérte. A Vértes Árpád polgármester vezette hévízi küldöttséget többek közt Stanko Grcsics Èazma országgyûlési képviselője, Miroslav Csacsija Bjelovar-Bilagora megye főispánja, valamint a külügyminisztérium főosztályvezetője is köszöntötte. Mint a városnéző sétán ismertették, a XIII. században alapított horvát település történelmét hullámhegyek és hullámvölgyek kísérték. Legrégebbi mûemléke az ezerkétszázas évek elején emelt templom, melyet épp most renoválnak, mialatt megújítják környezetét is. A városháza épületében három kiállítóhely várja a látogatókat. Az ideiglenes tárlatok mellett a környéket jellemző mezőgazdaság és szőlőkultúra tárgyi emlékeit mutatják be az állandó kiállításon, s van egy kis képzőmûvészeti galériájuk is. A közel háromezer lélekszámú városka 36 környékbeli település székhelye is, s így már 8.900 lakos közigazgatási központja. Horvátország Európai Uniós csatlakozására készülve kerestek külföldi kapcsolatokat és a Horvát-Magyar Baráti Társaság alelnöke, Csúcs Tibor közremûködése révén találtak rá Hévízre. Nem titkolt céljuk, hogy átvegyék uniós tapasztalatainkat, s közös pályázatokkal szorosabbra fûzzék a két település közti szálakat. A baráti együttmûködésről szóló megállapodás aláírását követően Dinko Pirak Èazma polgármestere arról beszélt, hogy a papír csak papír, a lényeg azon a munkán múlik, mellyel a felek valódi tartalommal töltik meg a kinyilvánított szándékot. Első lépésként a hévízi Pünkösdi Fesztiválon már be is mutatkoznak a nagyközönség előtt a Horvátországból érkező mûvészeti együttesek. Vértes Árpád Hévíz polgármestere is lát fantáziát a települések közti kapcsolatfelvételben. – Lehet, hogy jobban járunk egy kisvárossal, mint a nagy nevû településekkel. Érezni az őszinte figyelmességet és az érdeklődést. Természetesen készen állunk arra, hogy átadjuk az uniós tapasztalatainkat és a közös pályázatokban is partnerek vagyunk – mondta. Az ünnepélyes aláírást követően vendéglátók a város melletti Grabovicára invitálták a hévízi küldöttség tagjait. A Salaj család dinamikusan fejlődő turisztikai központját Horvátország kontinentális részének egyik legszebb családi birtokaként tartják számon. (Forrás: Hévízi TV)

Èazma első alkalommal kötött együttmûködést külföldi várossal, így az eseményt horvát oldalról kiemelt érdeklődés kísérte. A Vértes Árpád polgármester vezette hévízi küldöttséget többek közt Stanko Grcsics Èazma országgyûlési képviselője, Miroslav Csacsija Bjelovar-Bilagora megye főispánja, valamint a külügyminisztérium főosztályvezetője is köszöntötte. Mint a városnéző sétán ismertették, a XIII. században alapított horvát település történelmét hullámhegyek és hullámvölgyek kísérték. Legrégebbi mûemléke az ezerkétszázas évek elején emelt templom, melyet épp most renoválnak, mialatt megújítják környezetét is. A városháza épületében három kiállítóhely várja a látogatókat. Az ideiglenes tárlatok mellett a környéket jellemző mezőgazdaság és szőlőkultúra tárgyi emlékeit mutatják be az állandó kiállításon, s van egy kis képzőmûvészeti galériájuk is. A közel háromezer lélekszámú városka 36 környékbeli település székhelye is, s így már 8.900 lakos közigazgatási központja. Horvátország Európai Uniós csatlakozására készülve kerestek külföldi kapcsolatokat és a Horvát-Magyar Baráti Társaság alelnöke, Csúcs Tibor közremûködése révén találtak rá Hévízre. Nem titkolt céljuk, hogy átvegyék uniós tapasztalatainkat, s közös pályázatokkal szorosabbra fûzzék a két település közti szálakat. A baráti együttmûködésről szóló megállapodás aláírását követően Dinko Pirak Èazma polgármestere arról beszélt, hogy a papír csak papír, a lényeg azon a munkán múlik, mellyel a felek valódi tartalommal töltik meg a kinyilvánított szándékot. Első lépésként a hévízi Pünkösdi Fesztiválon már be is mutatkoznak a nagyközönség előtt a Horvátországból érkező mûvészeti együttesek. Vértes Árpád Hévíz polgármestere is lát fantáziát a települések közti kapcsolatfelvételben. – Lehet, hogy jobban járunk egy kisvárossal, mint a nagy nevû településekkel. Érezni az őszinte figyelmességet és az érdeklődést. Természetesen készen állunk arra, hogy átadjuk az uniós tapasztalatainkat és a közös pályázatokban is partnerek vagyunk – mondta.
Az ünnepélyes aláírást követően vendéglátók a város melletti Grabovicára invitálták a hévízi küldöttség tagjait. A Salaj család dinamikusan fejlődő turisztikai központját Horvátország kontinentális részének egyik legszebb családi birtokaként tartják számon.

(Forrás: Hévízi TV)