MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Közösen tiltakoznak
Tiltakoznak az üdülési csekk megadóztatása ellen valamint a sármelléki repülőtér megmentéséért lobbiznak az önkormányzati miniszternél azoknak a településeknek a vezetői és idegenforgalmi szakemberei, akik részt vettek a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület szakmai fórumán. A találkozó eredménye túlmutat az eredeti célon, hiszen az előzetes tervek szerint csak az együttmûködés lehetőségeit kívánták feltérképezni.

Zalakaros, Keszthely és Hévíz városának vezetői mellett a Balaton üdülőövezetéhez tartozó községek vezetői és civil szervezetinek képviselői is részt vettek a közös teendők megfogalmazására összehívott fórumon. Mikor Könnyid László a Hévíz Turizmus Marketing Egyesület elnöke ismertette, hogy Hévíz városa és a szállodák petíciót kívánnak átadni az önkormányzati miniszternek, melyben a megingott helyzetû sármelléki repülőtér ügyének felkarolását kérik, kiderült, hogy tovább bővülhet a kezdeményezést pártolók köre.
- Mindenkinek lobbiznia kell a repülőtér megmentéséért, ez közös érdekünk és felelősségünk. A közlekedés mindig is kulcsfontosságú volt az idegenforgalomban és a gazdasági életben. Mindent aláírunk, mert mindent ki kell provokálnunk a jó döntés érdekében. Hévíz beadványa akkor ér valamit, ha odaáll mögé Keszthely, Zalakaros és a többiek - fejtette ki Vargáné Várkonyi Erzsébet a keszthelyi önkormányzat turisztikai és külkapcsolatok bizottságának elnöke.
A további problémák boncolgatásakor merült fel az a javaslat, hogy a petícióhoz csatolják hozzá az üdülési csekk tervezett megadóztatásáról szóló tiltakozásukat. Az indokok közt elhangzott, hogy a döntés nyomán húsz-harminc százalékos forgalomcsökkenést eleve be lehet kalkulálni. Így az állami bevétel már rövid távon sem váltja be a reményeket, hosszú távon pedig kifejezetten árt a rendelkezés. Horváth Vencel, a Gránit Gyógyfürdő elnök-vezérigazgatója indítványozta, hogy ne csak vélelmezett, hanem konkrét számokkal is támasszák alá mondanivalójukat. Az általa levezetett képletből az derült ki, hogy az üdülési csekk minden egyes forintjából huszonnyolc fillér jelenleg is visszakerül az államkasszába.
A települések együttmûködését célzó javaslatok közt felmerült, hogy egyeztessék a nagyrendezvények időpontjait, s egymás ajánlatait is népszerûsítsék a vendégek körében. Vértes Árpád hévízi polgármester szerint a városoknak is kötelessége támogatni a környező falvak törekvéseit, hiszen a pályázati lehetőségek kihasználásával tovább színesedhet a térség idegenforgalmi kínálata.
A résztvevők egyet értettek abban is, hogy a jövőben rendszeresíteni kell a találkozókat, ezért idegenforgalmi szezon végén Keszthelyen ismét összejövetelt tartanak.

(Forrás: Hévízi TV)