MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Különleges sütik, tetszetős karácsonyfák versenye
A cipősdoboz ajándékgyûjtő akcióval december 19-én lezárul a hévízi diákok körében megszervezett „Az év osztálya verseny” első fordulója. A jégpálya megnyitóval egy időben megrendezett korcsolyaversenyt követően a minap karácsonyfa díszítésben és sütemény készítő, kirakodó versenyben mérték össze az osztályok kreativitásukat.

A fadíszítés délelőtti feladatában Baráthné Fisli Ágnes virágkötő, Lakjó Ferenc, a Szobakiadók Szövetségének elnöke és Koday Benjámin stylist zsûritagok értékelték a közösségek munkáját. A szabadban elhelyezetett fák díszítésénél fontos szempont volt, hogy a feltett díszek ellenálljanak az időjárás viszontagságainak, hiszen a fák a vízkereszt időszakáig láthatóak lesznek. Lényeges szempont volt a saját készítésû díszek felhasználása, színösszeállításában harmonikus megjelenésû, igényes összképet mutató fa elkészítése, hiszen ennek alapján hozta meg végső döntését a zsûri. Mindezt figyelembe véve a legszebb fa a 2.b osztályé lett, a második a 6.b, a harmadik a 6.a osztály lett. A győztesnek a Szobakiadók Szövetsége ajándékot ajánlott fel, valamint különdíjat kapott a leginnovatívabb, legötletesebb karácsonyfa, mely az 5.a osztály munkája lett; ők Koday Benjámin zsûritag jóvoltából szintén  jutalomban részesültek.

Délután a helyi általános iskolában folytatódott a versengés, ahol szintén zsûri értékelte az ünnepi asztalokon megterített süteményeket. A Kepli József alpolgármester, Keserû Zoltán cukrász, Hermann Katalin mûvészeti vezető által képviselt zsûri igazán nehéz helyzetbe került, hiszen szinte valamennyi résztvevő osztály szülői, pedagógusi összefogással igazi ünnepváró hangulatot teremtett. Megjelentek a hagyományos karácsonyi bejglik, kalács, zserbó, almás, diós, krémes, csokis és számos süti érdekesség. Különlegességek voltak a szinte valamennyi asztalon megtalálható mézeskalácsból készült aprósütemények, de jó néhány helyen valóságos mézeskalács költeményeket alkottak a diákok és segítő szüleik. A sütemények nem csak kinézetre voltak tetszetősök, hanem bizony íz-világuk is elkápráztatta a zsûritagokat. Éppen ezért rendkívül nehéz volt a sorrendet felállítani, de hosszas mérlegelés után a legjobbnak a 4.b ünnepi asztalát értékelték, a sorrendet a 4.c és a 6.b osztály folytatta. Ez utóbbi osztály által készített és kiállított, mézeskalácsból készült kisfalut Kepli József alpolgármester úr különdíjban részesítette és annak Polgármesteri Hivatalban történő elhelyezését javasolta és ajánlotta fel. Keserû Zoltán a győztes osztálynak egy tortát ajánlott fel.

A feladatokban elért pontszámok alapján így az első forduló lezárul, az eredmény azonban még mindig csak részeredmény. Márciusban folytatódik a verseny, amelynek főnyereménye egy egynapos osztálykirándulás. Addig a Hévízi Színpad új rendezvény megszervezésén munkálkodik: útjára indítják a Hévízen is csillag születhet tehetségkutató versenyt.