MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Kuratóriumi ülés
Ülést tartott a Hévízi-tó Alapítvány kuratóriuma. Ezt a szervezetet 1989-ben többek között azzal a céllal hozták létre, hogy figyelje a Hévízi-tó vizében végbemenő változásokat, rögzítse a mérési eredményeket. A mostani ülésen elfogadták a 2008-as év beszámolóját, valamint kijelölték az elkövetkező időszak feladatait.

- A három legfontosabb kérdés, melyről beszélnünk kell: a tó védőterületének kijelölése, egy olyan szakmai nap előkészítése, melyen az épített környezet védelmével foglalkozunk, de szeretnénk egy olyan találkozót is szervezni, ahol a civil szervezetekkel való együttmûködés lehetőségeit vizsgálnánk meg – sorolta a teendőket Dr. Tóth György kuratóriumi elnök.
-A Hévízi-tó Alapítvány ellátja mindazokat a monitoring feladatokat, amelyek a gyógyforrás vízhozamáról tájékoztatnak bennünket. Ezért támogatjuk évről évre jelentős összeggel a kutatásaikat, a méréseiket. Folyamatosan várjuk tőlük azokat az észrevételeket, amelyek a tó élő- és növényvilágának állapotára vonatkoznak – mondta Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kht. főigazgatója.
- A tó biológiai állapota jó és stabilnak mondható. A hőmérséklete javult, a hozama egy kicsit csökkent. Ennek okát a Szombathelyi Vízügyi Hatósággal összefogva igyekszünk mielőbb kideríteni, s természetesen folyamatosan nézzük a figyelőkutakat is – vázolta a tó állapotának főbb adatait Dr. Tóth György.
-A Hévízi-tó közös kincsünk, melynek védelme mindannyiunk érdeke. Mi azért dolgozunk, hogy ez a természeti csoda minél tovább szolgálja a helyiek, illetve az ide érkezők gyógyulását – mondta Dr. Moll Károly a kuratórium tagja.
Az erkölcsi támogatáson kívül mindehhez persze anyagi források is szükségesek. A szervezet jelentős összegû támogatást kap az alapítótól, a Nemzeti Civil Alaptól, s ezeket egészíti ki az a támogatás, amely az adó 1%-ából folyik be az alapítvány kasszájába.
A Hévízi-tó Alapítvány adószáma: 19270603-1-20

(Forrás: HÉVÍZI TV)