MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lángfutás Hévízen
Egész napos sportfesztivállal várta és ünnepelte Hévíz a 14. nyári Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) olimpiai lángjának városba érkezését.

A győri ifjúsági olimpiai lángot és a rendezvény kabalafiguráját a Városháza téren Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és fiatal sportolók várták, utóbbiak a hévízi szakosztályok kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolói, akik a városon belül futottak körbe a lánggal.

A fáklya érkezése előtt azonban már javában zajlottak a programok. A Hévíz SK labdarúgó szakosztályának utánpótlás csapatai és a Dunántúl Bozsik-programban részt vevő csapatai – közel 200 fiatal - mérkőztek meg egymással a délelőtt folyamán, valamint Kovács Péter sokszoros világválogatott, világbajnoki ezüstérmes gólkirály és Triscsuk Krisztina Európa-bajnoki bronzérmes kézilabdázó a Városi Sportcsarnokban tartott játékos toborzó edzést.

Az olimpiai fáklya a Boombatucada zenekar mûsora közben érkezett meg Győrből. A fáklyát Papp Gábor polgármester vette át, majd elsőként Belina Petra, a Bibó-gimnázium diákja, a város NB II-es kézilabdacsapat tagja futhatott a lánggal elsőként.  Az öt kilométere fáklyafutáson a továbbiakban  Giber Péter, Bencsik Márk és Raposa Roland, majd Kökösi Virág vett részt. A futókat a táv során elkísérték társaik is.

Ezt követően dr. Iglódi Endre Kovács Péterrel beszélgetett, majd a rendezvény folytatásaként tartott sportgálán a szakosztályok kiemelkedő sportolói számára adtak át díjakat. Elismerést kapott Szalai Anna (asztalitenisz), dr. Belák Gergely (labdarúgás), Kökösi Virág (ökölvívás) és Berecz Nikoletta (kézilabda), s a gálán vehette át a női NB II Dél-Nyugat csoportjában pontazonossággal második helyen végzett csapat az ezüstérmet is.

A nap zárásaként Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke hat darab defibrillátort adott át Hévíz, Zalaszentgrót, Lenti, Zalaegerszeg, Nagykanizsa és Keszthely képviselőinek.