MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lehet-e a feketéből fehér? – rendészeti tanácskozás az Európa Fitben
A feketegazdaság, az ellene folytatandó küzdelem lehetőségiet állította tanácskozásának középpontjába az a rendészeti konferencia, melyet szeptember 22-én az Európa Fitben rendezett meg a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Rendészettudományi Társaság zalai csoportja a rendőrség Tudományos Tanácsa és Hévíz önkormányzata támogatásával.

Ahogyan arra a résztvevőket köszöntő dr. Tiborcz János dandártábornok, megyei főkapitány rámutatott: a feketegazdaság sajnos folyamatosan jelen van nemcsak a magyar, de a világ minden országának gazdaságában, a „kifehérítés” szinte lehetetlen, és nem is csak és kizárólag a rendvédelmi szervek feladata.

A rendvédelmi szervek munkáját ismerte el köszöntőjében Papp Gábor, Hévíz polgármestere is. Jelezte: Hévíznek nagyon jó tapasztalatai vannak az együttmûködés terén, ennek ékes bizonyítékát adták az elmúlt hónapok is, amikor a többezres tömegeket vonzó rendezvények problémák nélkül zajlottak le, de általában is – hangsúlyozta – Hévíz közrendje és közbiztonsága nagyon jónak mondható, s ez egy fürdőváros életében kiemelten fontos kérdés is.

A tanácskozást dr. Janza Frigyes vezérőrnagy, miniszteri biztos nyitotta meg, aki többek között arra mutatott rá: a feketegazdaságnak számos meghatározása létezik, rendészeti definíciója azonban nincs, így ennek meghatározása akár feladataként is jelentkezhet. Hangsúlyozta: a témát azért tartja kiemelten fontosnak, mert a feketegazdaságban elfolyó összegek a magyar GDP 24 százalékát teszik ki.

Dr. Mihályi Péter, a Pannon Egyetem pénzügyi tanszékének vezetője leszögezte: a feketegazdaság bölcsője a társadalombiztosítás, amíg itt nem lesz rend, és a tb-járulékok továbbra is kétszer akkora összeget emésztenek fel, mint az szja, addig a feketegazdaság is virágozni fog. 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnökhelyettese, dr. Sors László adatokkal támasztotta alá a feketegazdaság komoly jelenlétét. Rámutatott a NAV jelenleg folyó 7000 büntetőeljárásából az adócsalások száma 2300.