MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lezajlott az átadás-átvétel
Dr. Sifter Rózsa, a Zala Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője jelenlétében Vértes Árpád átadta, Papp Gábor pedig átvette a Hévízi Városházán a polgármesteri feladatkör ellátásával kapcsolatos ügyeket. A gyakorlatban ilyenkor akták cserélnek gazdát, melyek többek közt a folyamatban lévő szerződéseket tartalmazzák. A dokumentáció teljességét tételesen ellenőrizték a felek.

– Zala megyében több mint kilencven településen változott a polgármester személye. Ilyenkor a jogszabály értelmében hivatalos átadás-átvételi eljárást kell lefolytatni, melynek egyik résztvevője a közigazgatási hivatal munkatársa – ismertette az eljárást a Zala Megyei Közigazgatási Hivatal vezetője. Dr. Sifter Rózsa úgy döntött, hogy több olyan városban, ahol újonnan választott polgármester lép hivatalba, személyesen vesz részt az átadás-átvételi procedúrán, s ezek közt esett a választása Hévízre. – Jegyzőkönyvben rögzítve minden fontos dokumentumot át kell tekinteni. Az eljárásnak tartalmazni kell az írásos anyagok átadását, az önkormányzat gazdálkodására vonatkozó fontosabb adatokat, a folyamatban lévő ügyeket. Rögzíteni kell mindazokat az információkat, melyek az új polgármester munkába állásához és a teendők folytatásához szükségesek – mondta a közigazgatási hivatal vezetője.
Vértes Árpád átadó polgármester sok sikert kívánt a következő testületnek. - Nyolcszázhuszonhárommillió forint pénzmaradvánnyal adtam át a költségvetést, azt hiszem nem sok város mûködik ilyen kedvező feltételekkel. Remélem, hogy a következő képviselőtestület a polgármesterrel az élen folytatni fogja azt a munkát, amit tizenhat év alatt tettünk. Tovább építik, szépítik szeretett városunkat, legyen az a buszpályaudvar kitelepítése vagy a járdák építése, s amire lehet pályázzanak. Vállalkozóként dolgozom majd tovább, hogy így is tudjak segíteni azoknak, akik hozzám fordulnak. Több helyről megkerestek, felkértek tanácsadónak. Bevallom, jólesett – tette hozzá búcsúzóul Vértes Árpád.
- Sok a folyamatban lévő ügyünk, így a hivatalnak is sok dolga volt az átadás-átvétellel. Egy olyan várost vehettünk át, amelynek vannak hagyományai, értékei s eredményei. Ezeket szeretnénk továbbvinni és tovább fejleszteni. Az külön megtiszteltetés, hogy hivatalvezető asszony Hévízen vett részt először átadás-átvételen és azt gondolom, jó hangulatban telt az az egy óra, amely alatt minden pontosan átadtak és pontosan átvettünk – összegezte Papp Gábor, a feladatokat átvevő polgármester.

(Forrás: Hévízi TV)