MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lezárult a bölcsőde-projekt
Bár a kicsik már október 3. óta használják Hévíz új bölcsődéjét, a pályázati támogatással felépült intézmény hivatalos projektzáró rendezvényére január 10-én került sor. A polgármesteri hivatal dísztermében tartott projektzáró ünnepélyen Manninger Jenő(FIDESZ-KDNP) megyei közgyûlés elnöke, országgyûlési képviselő és Papp Gábor(FIDESZ-KDNP)polgármester szólt a fejlesztésről, annak fontosságáról.

Manninger Jenő kiemelte: Hévíznek a turizmus fejlesztése mellett nagy gondot kell fordítania lakosságára, illetve arra, hogy a mind több fiatal számára kínáljon letelepedési- és itthon maradási alternatívát; ehhez nyújthat segítséget a bölcsőde felépítése is, hiszen a fiatal párok, kisgyermekes családok, munkába állni szándékozó anyukák számára a gyermekek elhelyezése megnyugtatóvá válik. A 113 millió forint összköltséggel megvalósult projekt komoly, 80 millió forintos pályázati támogatást élvez, ami nagyon jelentősnek mondható.

  • Régi igény volt már Hévízen bölcsőde létesítése, az előző képviselő-testületek több ízben is foglalkoztak a kérdéssel. A lakosság részéről érkező folyamatos igények, valamint a gyermeklétszám töretlen emelkedése egyértelmû jelzés volt a város számára, hogy erre a fejlesztésre szükség van – jelezte Papp Gábor. – Az előző ciklusban adódott lehetőség pályázati támogatás igénybe vételére, ennek segítségével állhatott neki a város a munkáknak.

A polgármester elmondta: az eredeti tervek szerint most, január elején kellett volna átadni az intézményt rendeltetésének, ám a szülők igényeihez, illetve az oktatási-nevelési év kezdetéhez alkalmazkodva hónapokkal korábban sikerült megnyitni a bölcsi kapuit, s mára a gyerekek már be is lakták az intézményt.

Papp Gábor és Manninger Jenő köszönetet mondtak a pályázatban részt vevőknek, a kivitelezőknek, valamint az intézmény dolgozóinak a projekt során végzett munkájukért.