MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Lotus Retro
Az autózás múltjába kanyarodott vissza a II. Lotus Retro, azaz a régi autók szépségversenye és kiállítása, melynek a hévízi Rogner Hotel adott otthont. A féltve őrzött veteránok mellett – mintegy ellenpontként - több mint húsz vadonatúj luxusautót is szemügyre vehetett a kíváncsi közönség.

A hévízi szálloda és az Auto News közös programjaként második alkalommal meghirdetett szépségversenyre a 30 évesnél idősebb oldtimerekkel jelentkezhettek tulajdonosaik. A rendezvény híre Ausztriába is eljutott, ahonnan hárman neveztek - tudtuk meg Pusztai Erzsébettől, a hotel értékesítési igazgatójától.
A Rolls Royce-ok, Porschek és Citroën kacsák szomszédságában jól megfért a Fiat Topolino vagy a Mini Morris, de az egykori keleti blokk autói sem maradtak ki a sorból. A Skodák, Wartburgok mellett láthatták az érdeklődők a tekintélyes méretû Volgát és a hajdan státusszimbólumnak is számító, benzinfaló Csajkát. Egy tükörfényesre polírozott Zaporozsec láttán bizonyára sokaknak eszébe jutott a jármû jellegzetes, fülsértő hangja. Olyan meseautók is felbukkantak, mint a fonott esernyőtartóval ellátott 1911-es Opel, amely egyben a kiállítás legrégebbi darabja volt. Megérkezett az egykori svájci nagykövet autója is, amely 60 évig állt egy garázsban, míg jelenlegi tulajdonosához került. - Bár elvileg megkímélték az 1938-as évjáratú Mercedes rossz állapotban volt. Belső bőr üléshuzatát, mint a papírt lehetett tépni, szerencsére azonban a motorját és a főbb alkatrészeket nem kellett kicserélni. Ritkán közlekedünk vele, nem is napi használatra való, de kiállításokon, felvonulásokon rendszeresen szerepeltetjük. Nem a fenntartása, inkább a helyrehozatala került sokba. Kész gyötrelem volt – idézte fel a történetet Varga Jenő, a jelenlegi tulajdonos.
Gyermekkori álma vált valóra egy másik veterán autósnak, aki roncsként jutott hozzá nyitott tetejû Mercedeséhez. Szerdahelyi Bencének 15 évébe és rengeteg pénzébe került, mire a Mercedes elérte mai, kifogástalan állapotát. - Feleségemmel együtt nap mint nap élvezzük a cabrio előnyeit. Nem az elérhető végsebességet, hanem azt az élményt, amit nyújt. Erényei közé tartozik a német precizitásból adódó kidolgozottság. Nem véletlen, hogy éppen ebbe a modellbe szerettem bele – mondta.
A modellek megállják helyüket a közúti forgalomban, s egy felvonulás kedvéért meg is tették a Hévíz-Keszthely-Hévíz távot. Vasárnap reggeltől délutánig pedig a kiállításon fürkészhették át a gépeket a látogatók. A szépségversenyen15 kategóriában adta ki díjakat. Így többek között értékelték a legszebb enteriőrt, a legjobb állapotban lévő autót s még a hûtőrácsok is külön figyelmet kaptak.

(Forrás: Hévízi Tv)