MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Magánszálláshely fejlesztés önkormányzati támogatással
A beszedett idegenforgalmi adóforintjaik felét saját magánszálláshelyeik fejlesztésére forgathatják vissza a hévízi szobakiadók a jövő évtől.

Az erről szóló megállapodást ünnepélyes keretek között ma írta alá Papp Gábor, a város polgármestere és Horváth Orsolya, a Hévíz TDM Egyesület elnöke.

Az önkormányzat a jövő esztendőben 16 millió forintot biztosít a szobakiadók számára szálláshelyeik fejlesztésére. Az összeg pályázható, azt a város a TDM egyesületnek adja át, mely a hozzá beérkezett pályázatokat 2016. március 15-ig elbírálja, így tehát a főszezonra már minden pályázó végrehajthatja a tervezett szálláshely fejlesztését.

Papp Gábor polgármester elmondta: a keretösszeg évről évre változhat, ez ugyanis mindig a magánszálláshely-kiadók által befizetett idegenforgalmi adó fele. A jövő évben az ifa 500 forint lesz, ha azonban a szálláskiadó él a pályázati lehetőséggel, voltaképpen mindössze 250 forintot fizet be az önkormányzatnak, hiszen a másik 250 forintot visszakapja a pályázat segítségével.

A pályázat beadásának egyik nagyon fontos kritériuma, hogy a pályázónak az önkormányzat felé adótartozása ne legyen. Az elnyert összeg minimum 50 ezer forint lehet, a felhasználási lehetőség pedig széleskörû, hiszen konyhai eszközök beszerzésétől akár szauna vagy jakuzzi vásárlásáig is terjedhet. Természetesen, ha a beszerezni kívánt eszközök meghaladják a pályázattal elérhető összeget, a különbözetet a magánszállás-kiadó pótolja.

A polgármester hangsúlyozta: mind a szobakiadók, mind az önkormányzat egyértelmû célja, hogy a magánszálláshelyek folyamatos minőségi fejlesztését biztosítsa, ezért tartották fontosnak e pályázati rendszer kidolgozását, s épp emiatt az előkészítésben, a feltételrendszerek kidolgozásában a Hévízi Szobakiadók Szövetsége is részt vett.

Papp Gábor rámutatott: az eddigi önkormányzati, kereskedelmi és magánszálláshely fejlesztések pozitív visszhangot keltettek a vendégek körében, ez a várost és remélhetőleg a szálláshely kiadással foglalkozókat is újabb beruházások megtételére inspirálja.

Horváth Orsolya, a TDM egyesület elnöke a Tourinform-iroda munkatársainak segítségét ígérte a szobakiadóknak. Mint mondta: a pályázati adatlapok a http://www.heviz.hu/hu/minosegfejlesztesi-palyazat aloldaláról tölthetők le, azok kitöltésében, egyéb információk nyújtásában akár személyesen, akár telefonon segítséget nyújtanak kollégái.

 

Bővebb információ:

Hévíz TDM Egyesület – Tourinform Hévíz

H - 8380 HÉVÍZ, Rákóczi u. 2.

Tel.: +36/83/540-070,

E-mail: heviz@tourinform.hu

 

Nyitva tartás:

Hétfő - péntek: 9.00 - 17.00

Szombat: 10.00 - 16.00