MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Magyar sakkcsapat bajnokság a Városházán
Hévíz adott otthont a Csuti Antal Hydrocomp Sportklub sakkszakosztálya szervezésében zajló magyar sakkcsapat bajnoki mérkőzése harmadik fordulójának, ahol a Csuti SK ellenfele a budapesti székhelyû Pénzügyőr csapat volt.

A bajnokság résztvevőit a Csuti elnöke, Kiss Ambrus és a névadó főszponzor Dormán László, a Hydrocomp Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Papp Gábor polgármester, a Magyar Sakkszövetség elnökségének tagja köszöntötte. 

A kezdő lépés megtételével Papp Gábor indította el jelképesen a mérkőzést.

A küzdelmek lényege, hogy a magyar sakk csapatbajnokságban 12 együttes szerepel, a bajnoki cím körmérkőzéses rendszerben dől el.

A bajnokság 12 csapata közül a legrégebbi NBI-es tagsággal a zalaegerszegi csapat rendelkezik, mely 1978-as feljutása óta folyamatosan a legmagasabb osztály tagja. Ők az elmúlt 10 év legeredményesebb csapata is 6 első, 3 második és egy negyedik hellyel.

Hévíz városa sok kiemelkedő fontosságú rendezvénynek volt a házigazdája eddig is, elég csak a Nemzet Sportolójának, Portisch Lajosnak az exvilágbajnok  Borisz Szpaszkij elleni páros mérkőzését megemlíteni, vagy hogy ne menjünk messzire , 2011.11.15-től itt rajtol a 61. Férfi Magyar Bajnokság is. Polgár Judit és Lékó Péter előszeretettel jár Hévízre a nagy világversenyek előtti felkészülésre.

A mostani hévízi bajnoki mérkőzés hévízi megrendezése a sakk népszerûbbé tételét célozza meg a térségben, ennek egyik előfutára volt az utánpótlás nevelés összefonódása a Csuti és a Hévíz SK között.

A Csutiban számos híresség játszik, rangban mindenképp Mádl Ildikó neve kívánkozik az élre, aki 2 csapat olimpiai arany és 2 ezüst birtokosa. Itt játszik Sax Gyula nagymester, csapat olimpiai bajnok, kétszeres ezüstérmes, kétszeres világbajnokjelölt, Gyimesi Zoltán nagymester, olimpiai ezüstérmes, az EU első sakkbajnokságának győztese 2005-ben, Horváth Tamás nemzetközi mester, a Magyar Sakkszövetség alelnöke, jelenleg a férfi válogatott szövetségi kapitánya, Horváth Ádám nagymester, olimpiai válogatott, Horváth József nagymester, olimpiai válogatott, korábbi női szövetségi kapitány.

Az ellenfél Pénzügyőr első táblása Horváth Csaba nagymester, aki éveken át a Csutit erősítette és részese is volt a bajnoki sikerszériának; Balogh Imre nagymester, a 20 éves játékos az egyik legerősebb fiatal Magyarországon; Gara Anita női nagymester, olimpiai csapattag, magyar válogatott.